Haberler

Vali Aksoy "Madde Bağımlılığı ve Algı Yönetimi" Seminerine Katıldı

Güncelleme:

Diyarbakır Sosyal Kalkınma ve Geliştirme Derneği'nce düzenlenen ve İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilen "Madde Bağımlılığı ve Algı Yönetimi" seminerine katıldı.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Süleyman Demirel Kampüsü Fen Lisesi Salonu'nda Diyarbakır Sosyal Kalkınma ve Geliştirme Derneği tarafından düzenlenen ve İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilen "Madde Bağımlılığı ve Algı Yönetimi" seminerine katıldı.

Seminere Vali Aksoy'un yanı sıra Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, Diyarbakır Sosyal Kalkınma ve Geliştirme Derneği Genel Başkanı Kadriye Esra Aygün, Vali Yardımcısı Taner Bircan, İl Emniyet Müdürü Dr. Halis Böğürcü, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İlhan Karakoyun, kurum müdürleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Seminerde konuşan Vali Aksoy, madde bağımlılığının dünyanın önemli bir sorunu olduğunu belirten Vali Aksoy, son yıllarda da Türkiye'nin de önemli sorunları arasında yer almaya başladığını ifade ederek şöyle dedi:
"Diyarbakır İlimizin de bu bağlamda Türkiye'nin önemli illerinden birisi. Burada da madde bağımlılığı olarak başlatılan, yürütülen önemli çalışmalar var. Özellikle madde bağımlılığı konusu, gençlerin hedef olarak seçildiği hususların başında geliyor. Genç arkadaşlarımızın çeşitli nedenlerle bununla ulaştırılmaya çalışıldığı ve süreç içerisinde de zaman zaman bununla ilgili bir dönemin gençlerimizi kapsadığını görüyoruz. Gençlerimizi daha bilinçli hale getirmek ve bu tür oyunlara gelmemeli daha duyarlı olmaları bakımından bu seminerin önemini ortaya koymak istiyoruz.

"Ulusal Devlet Planı Gibi Yerel Eylem Planımızı Da Biz Hazırladık"

Değerli gençler, özellikle sizin bu tür konulara karşı bilinçli olmanız ve size karşı başlatılacak olan herhangi bir hamleyi önceden hissetmeniz büyük önem taşıyor. Bu konuda başbakan yardımcısının başkanlığında 8 bakanın oluşturduğu komisyon var. Bu komisyon, uyuşturucuyla mücadelede de uluslararası eylem planıyla konuyu ele alıyor. İllerde de Valiliğimiz koordinasyonunda uyuşturucuyla, madde bağımlılığıyla mücadele de bir komisyonumuz var. Bu komisyonumuzda bu çalışmaları ortaya koyuyor. Özellikle ulusal devlet planı gibi yerel eylem planımızı da biz hazırladık ve bununla ilgili çalışmamızı başlattık. Birçok kurum ve kuruluşumuzun bu konuda önemli katkıları ve çalışmaları var. Özellikle uyuşturucuyla, madde bağımlılığıyla mücadeleyi sadece polisiye tedbirlerle yapmak mümkün değil. Bu işin sonuç kısmıdır, sadece bir bölümüdür. Önemli olan bu konuda başta bütün anne babalar olmak üzere hepimizin aile olarak toplumu bilinçlendirmek ve bununla mücadelede etme noktasında belirli bir bilgi birikimini sağlamaktır.

"Diyarbakır'da da, Türkiye'de de Bir Toplumsal Bilincin Oluşturulmasında Büyük Yarar Vardır."

Bugünkü seminerin konusu da bu anlamda Madde Bağımlılığı ve Alge Yönetimi'dir. Diyarbakır'da da, Türkiye'de de bir toplumsal bilincin oluşturulmasında büyük yarar vardır. Özellikle Diyarbakır Sosyal Kalkınma ve Geliştirme Derneğimizin Başkanına teşekkürlerimi sunuyorum. Türkiye'nin önemli bir konusunu gündemine aldı. Diyarbakır'daki gençlerimiz de bu anlamda bilinçlendirmek adına bu etkinliği gerçekleştirdi. Dicle Üniversitesi Rektörümüzün şahsında değerli hocalarımıza teşekkür ediyorum. Bu konuda önemli bir bilincin oluşması adına ciddi bir katkı sunacaklar. Bu seminerin toplumda belirli bir bilincin oluşmasına katkı sunmasını diliyorum. Emeği geçen başta dernek başkanımız olmak üzere bütün yönetim kurulu üyelerine, katkı sağlayan üniversitemize tekrar teşekkür ediyorum. Sizleri saygıyla sevgiyle selamlıyorum"


Vali Aksoy'un konuşmasının ardından Diyarbakır Sosyal Kalkınma ve Geliştirme Derneği Başkanı Kadriye Esra Aygün, Vali Aksoy'a plaket takdim etti. Vali Aksoy ise katılımcılara seminer veren Doç. Dr. Mehmet Cemal Kaya, Narkotik Şube Müdür Yardımcısı Yasin Durmuş, Yrd. Doç. Dr. Tuğba Yüksel, Yrd. Doç. Dr. Salihe Anter'e katılım belgesi verdi. Seminer, Doç. Dr. Mehmet Cemal Kaya, Narkotik Şube Müdür Yardımcısı Yasin Durmuş, Yrd. Doç. Dr. Tuğba Yüksel, Yrd. Doç. Dr. Salihe Anter'in sunumuyla devam etti.

Kaynak: Temsilci / Güncel

İçişleri Bakanlığı Hüseyin Aksoy Diyarbakır Türkiye Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title