Haberler

Uzundere'nin Hedefi Sakin Kent ve Kaliteli Turizm

Erzurum'da 48 metreden düşen Tortum Şelalesi'nin bulunduğu Uzundere İlçesi'nin hedefi, 'sakin kent' (citta slow) ünvanı ile Avrupa'nın kaliteli destinasyon programında yer almak.

Erzurum'da 48 metreden düşen Tortum Şelalesi'nin bulunduğu Uzundere İlçesi'nin hedefi, 'sakin kent' (citta slow) ünvanı ile Avrupa'nın kaliteli destinasyon programında yer almak. Kaymakam Hacı Arslan Uzan, hazırladıkları kırsal turizm projesini hayata geçirmek için tüm hazırlıkların tamamlandığını bildirdi. Polisiye olayların yaşanmadığı ilçenin kültür turizmi açısından önemli potansiyele sahip olduğuna işaret eden Belediye Başkanı Halis Özsoy ise "Uzundere bir Uzungöl olmayacak. Uzungöl'de yaşananlardan önemli dersler aldık" dedi.

Atatürk Üniversitesi Mavi Salon'da düzenlenen 'Uzundere Avrupa'nın kaliteli destinasyon programına dahil oluyor' seminerinde konuşan Uzundere Kaymakamı Hacı Arslan Uzan, Uzundere'ye 'sakin kent' unvanı kazandırmak ve Avrupa'nın kaliteli destinasyon programında yer almak amacında olduklarını bildirdi. Neler yapılması gerektiğini tespit etmek ve 2016- 2017 yılları faaliyet planlarını hazırlayarak Uzundere'ye geleceğe taşımak istediklerini anlatan Kaymakam Uzan, şunları söyledi: "Uzundere'nin bir yıldır sakin kent üyelik sürecini sürdürüyoruz. İnşallah önümüzdeki Mart ayında gerçekleşecek. Avrupa'nın kaliteli destinasyon protokolüyle de Şubat ayında bir ödül programı gerçekletireceğiz. Bu daha bir başlangıç. Performans değerlendirmesi, bağımsız jüri tarafından Uzundere'ye yapılan faaliyetlerin değerlendirilmesi ve sonrası da bir ödül verilecek. Dolayısıyla Uzundere'nin uluslararası tanınırlığını artırmak, Uzundere'nin kırsal kesiminde gerçekten önemli bir destinasyon olduğunu farkettirmek, Tortum Şelalesi, gölü, 7 göller, manastırımızla hem kültür hem de doğa metaryelleriyle 'turizmde ben de varım' diyebilecek. Üniversitedeki öğretim üyeleri, yerel düzeydeki STK'lar, kadın emeğini değerlendirme derneği gibi üyelerimiz bizim önemli aktörlerimiz. Bunları sürecin içerisine dahil ederek sonuç almayı hedefliyoruz Uzundere için marka olma yolunda güzel gelişmeler olacağını temenni ediyoruz."

'YEDİ KELAM EDİLİR, YEDİ YOKMA YENİR, YEDİM ADIM UĞURLANIR'

Uzundere'nin Dünyanın üçüncü yüksek şelalesine, Gürcüler tarafından önemsenen Öşvank manastırına su sporları yapılan Tortum gölüne sahip olduğuna dikkati çeken Uzundere Belediye Başkanı AK Partili Halis Özsoy, yörede organik tarım ve meyveciliğin yanı sıra gurme turizminin de önemli bir yeri olduğuna işaret etti. Polisiye olayların bile yaşanmadığı ilçenin kültür turizmi açısından önemli bir potansiyele sahip olduğuna işaret eden Belediye Başkanı Halis Özsoy, şöyle devam etti:

"Uzundere bir Uzungöl olmayacak. Uzungöl'de yaşananlardan önemli dersler aldık. Uzundere'ye gelen turist Türk- İslam kültürünün olduğu gibi hristiyan kültürüne ait dini yapılarıda görebiliyor. Macera turizmi var. Turist yamaç paraşütü, rafting, yelken, yüzme, doğa yürüyüşü, göl kanosu sporları yapabiliyor. Gelen turist köylü hanımefendilerle birlikte yemek yapma şansına sahip. Uzundere'nin genel kültürü, genetiği şudur; Uzundere'ye gelenle yedi kelam edilir, yedi lokma yenir, giderken yedi adım uğurlanır."

PROTOKOL İMZALANDI

Atatürk Üniversitesi'nden Prof. Dr. Erol Çakmak, Uzundere'de kültürel ve çevreyle ilgili, doğa zenginliklerine dayalı turizm hedeflendiğini belirtti. Prof. Dr. Çakmak, Avrupa Birliğine akredite olan kaliteli destinasyon olma yolunda bugün ilk adımın atılarak protokolün imzalandığına işaret etti. Atatürk Üniversitesinden Prof. Dr. Fariz Karahan ise Datur ve Kudaka'nın çok önemli bir sinerji yarattıklarını bildirdi. Bölgenin biyolojik çeşitlilik açısından zengin olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Karahan, önemli sayılacak değerlerin mutlaka iyi korunması gerektiğini söyledi.

Seminerin sonunda Avrupa Doğa Koruma Merkezi'nin Hollanda'da bulunan Kaliteli Destinasyon Programı Koordinatörü Ayşegül Çil ile Belediye Başkanı Halis Özsoy ve Kaymakam Hacı Arslan Uzan, hazırlanan protokolü imzaladı. İmza töreninde Uzundere İlçesi'nden kadın girişimciler de hazır bulundu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halis Özsoy Uzundere Tortum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title