Haberler

Üzülmez'in Hedefi, Gaziantepspor'u Ayağa Kaldırmak (2)

Gaziantepspor Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez, kırmızı-siyahlı ekibin ligin ilk yarısını kötü geçirdiğini ve takımı ayağa kaldırabilecek yetenek ve donanıma sahip olduklarını söyledi.

EMRAH OKTAY - Gaziantepspor Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez, kırmızı-siyahlı ekibin ligin ilk yarısını kötü geçirdiğini ve takımı ayağa kaldırabilecek yetenek ve donanıma sahip olduklarını söyledi.

Süper Lig'e teknik direktör İsmail Kartal yönetiminde başlayan Gaziantep temsilcisi, sezonun ilk yarısını 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 11 yenilgiyle 17. sırada tamamladı. Kartal'ın 12. haftadaki Kardemir Karabükspor mağlubiyetinden sonra görevden ayrılmasıyla 15. haftada görevi devralan Üzülmez, oyuncularıyla görüşmeler yaparak, Güney Doğu Anadolu temsilcisini ayağa kaldırmanın yollarını anlatıyor.

İbrahim Üzülmez, sezonun ikinci yarısına hazırlandıkları Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Belek Turizm Merkezi'nde AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Gaziantepspor'un sezonun 16 haftalık ilk bölümünde beklentileri karşılayamadığına değinen genç teknik adam, "İlk yarıda beklentilerin çok uzağında kalan bir Gaziantepspor var. Bunu kabul etmek gerekiyor. Son 7 maçı kaybetmiş bir takımdan bahsediyoruz. Bu takımı mantelite olarak ayağa kaldırmamız gerekiyor. Gerek birebir gerekse toplu konuşmalarda oyuncularımıza bunları anlatmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

İkinci yarının kendileri açısında farklı olacağını aktaran Üzülmez, " Gençlerbirliği'ndeki çıkışımızdan sonra neden Gaziantepspor'a geldiğim sorgulanıyor. Bu takımla bir şeyleri başarabileceğime inanıyorum. Kolayı herkes seçer, zora kimse talip olmaz. Şu anda zor durumda olan bir camiadayım. Bu camiayı ayağa kaldırabilecek yeteneğimiz, donanımımız ve inancımız fazlasıyla var. İkinci yarı bu takım çok daha iyi yerlerde olacaktır." ifadelerini kullandı.

"Giydiğimiz ateşten gömleği söndürmeyi amaçlıyoruz"

İbrahim Üzülmez, Gaziantepspor'a görevi kabul ederek ateşten gömlek giydiklerini ancak bu gömleği söndürerek, iyi yerlere taşımayı amaçladıklarını söyledi.

Teknik adamlık kariyerinde Elazığspor'da ve Gençlerbirliği'nde önemli işler yaptıklarını kaydeden Üzülmez, "Giydiğimiz ateşten gömleğin ateşini söndürerek güzel yerlere getirmeyi amaçlıyoruz. Elazığspor'da başladığımız bu yolda artarak giden bir grafiğimiz var. Elazığspor'da önemli, Gençlerbirliği'nde muazzam işler yaptık. Küme düşer gözüyle bakılan Gençlerbirliği'ni ayağa kaldırdık. En az Gençlerbirliği'ne geldiğimiz dönemdeki kadar sıkıntılı ve zor durumda olan bir Gaziantepspor var. Düşüncemiz, inancımız, niyetimiz ve isteğimiz, Gençlerbirliği'ndeki o başarıyı tekrarlamaktır." şeklinde görüş belirtti.

"Elini taşın altına sokacak oyunculara ihtiyacımız var"

Kırmızı-siyahlı takımın teknik direktörü, ilk yarıda iyi performans sergileyemeyen futbolcularla yollarını ayıracaklarını belirterek, sorumluluk alacak oyunculara ihtiyaçlarının olduğunu söyledi.

Karakterli oyunculara sahip olduğunu vurgulayan 42 yaşındaki teknik adam, "Gelecek transferlerle aramızdan ayrılacak arkadaşlarımız olacaktır. Gönlüm buna razı değil ama profesyonellikte bunlar doğaldır. İki üç gün içinde aramızdan ayrılacak arkadaşlarımız olacaktır. Geldiğimi günden beri işine sahip çıkan bir oyuncu grubuna sahibiz ama bu değişimler böyle durumdalarda gerekiyor." açıklamasında bulundu.

Devre arasında köklü değişiklikler yapamayacaklarına değinen Üzülmez, şöyle devam etti:

"Devre arasında transfer zor oluyor ama görüştüğümüz, kadromuzda görmek istediğimiz oyuncular var. Bir iki gün içinde netleşmesini bekleyeceğimiz oyuncular var. Doğru bir yol haritası çizeceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Buraya, teslim olmaya değil, savaşmaya, mücadele etmeye, yüreğimizi ortaya koymaya geldik. En iyisini yapmaya çalışacağız. İlk yarıda takıma verim sağlayamayan oyuncularla yolumuzu ayırmamız gerekiyor. Bu takım için elini taşın altına sokacak oyunculara ihtiyacımız var. Teknik adam olarak elimi taşın altına sokuyorum. Yüreğini ortaya koyan arkadaşlarımızla devam edeceğiz ama şunu da belirtmek lazım göreve geldiğim kısa süre içinde olumsuz bir oyuncu grubu da görmedim."

"Üzülmez'in elinde sihirli değnek yok"

Takımının kırılgan yapıdan uzaklaşması gerektiğini aktaran İbrahim Üzülmez, taraftar ve camiadan destek beklediklerini bildirdi.

Futbolcularda özgüven eksikliğinin fazlası olduğunu dile getiren İbrahim Üzülmez, şunları kaydetti:

"Golü yediği zaman demoralize olan bir takım mevcut. Benim takımım gol yediği zaman reaksiyon göstermek yerine hem fiziksel hem de psikolojik olarak düşen bir yapıya sahip. Bu kırılgan yapıdaki takımın ikinci yarıyla kırılganlığını kenara bırakarak bir direnç göstermesi gerekiyor. Oyuncularımın da beni iyi anladığına inanıyorum. Artık kırılgan ve teslim olan yapıdan uzaklaşmamız lazım. Her şeyden önce Gaziantepspor armasına sahip çıkmamız lazım. Bu köklü camianın ayağa kalması için sadece İbrahim Üzülmez yeterli olmaz. İbrahim Üzülmez'in elinde bir sihirli değnek yok."

Üzülmez, Süper Lig'in 15. haftasında sahalarında yaptıkları Çaykur Rizespor maçını yaklaşık bin 500 taraftarın izlediğini belirterek, "Bu takıma sahip çıkılması ve kenetlenmemiz lazım. İkinci yarıya yeni statta başlayacağız. Taraftarımız gelip, yanımızda olduğunu hissettirsinler. Gaziantep kenti çok özel bir kent. Bu zor süreçte herkesin bize destek olması gerekiyor. 27 Gençlik taraftar grubunun ikinci yarıyla tribünleri tıklım tıklım doldurması gerekiyor. Onlara ihtiyacımız var. Onları bizim için çok önemli. İkinci yarıda yanımızda görmek istiyoruz. İkinci yarının ilk maçıyla onları da aramızda göreceğimizden şüphem yok." diye konuştu.

"Abdullah Avcı'yı tebrik etmek lazım"

İbrahim Üzülmez, Süper Lig'de ilk yarıyı namağlup lider tamamlayan Medipol Başakşehir'in ve teknik direktör Abdullah Avcı'nın tebrik edilmesi gerektiğini söyledi.

Medipol Başakşehir'in çok kaliteli bir kadrosu olduğunu aktaran Üzülmez, şampiyonluk yarışıyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"İrfan Can Kahveci'yi transfer etti. Egemen Korkmaz'ı Gaziantepspor'a transfer etmek istemiştim ama onu da aldılar. İmkanları iyi. Özellikle Abdullah Avcı'yı tebrik etmek lazım. İlk yarıda kaybetmeyen, en az gol yiyen bir takım var. Bu takımın başkanını, hocasını tebrik etmek lazım. İlk yarıda hiç kaybetmemeleri benim için sürpriz oldu. Emre Belözoğlu gibi lider oyuncuları var. Bunu saha içine fazlasıyla yansıtıyor. İkinci yarı her takım için zor geçecektir. Medipol Başakşehir'i zirvede yalnız bırakacaklarını zannetmiyorum. Fenerbahçe ve Beşiktaş yaklaşmak isteyeceklerdir. Şampiyonluk yarışı sonuna kadar devam edecektir."

Tek kelime, kısa cevap

İbrahim Üzülmez, AA muhabirinin söylediği kelimelere kısa cevaplar verdi.

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav'ı "Duayen başkan" olarak nitelendiren Üzülmez'in Beşiktaş'ın yıkılan stadı İnönü'ye "Mabet", Efsane sol beke ise "İbrahim Üzülmez" yanıtlarını verdiği kısa kelimelerden oluşan sorulara verdiği cevaplar şöyle:

Futbol: Ekmeğimiz.

Teknik direktörlük: Zevkli ama zorlu.

Beşiktaş: Benim için özel ve anlamlı bir yer.

Mustafa Denizli: Çok sevdiğim hocam ve bu ülkenin yetiştirdiği en önemli teknik adamlardan birisi.

Gençlerbirliği: Güzel ve önemli bir camia.

İlhan Cavcav (Gençlerbirliği Kulübü Başkanı): Duayen başkan.

Gaziantepspor: Futbolculuk dönemimdeki beni ön plana çıkaran camialardan biri. Şu anda da teknik adamlık konusunda da ön plana çıkaracaktır.

Mircea Lucescu (Rumen teknik direktör): Taktisyen.

Sergen Yalçın: Türkiye'ye gelmiş geçmiş en yetenekli futbolculardan.

İnönü Stadı: Mabet. Ambiyansı ve atmosferiyle benim için özel bir yer. Vodafone Arena çok güzel bir stat ama İnönü Stadı, gözlerimin dolduğu stattır. Benim gönlümde ayrı bir yeri var.

Efsane sol bek: İbrahim Üzülmez.

Çarşı (Beşiktaş'ın taraftar grubu): Zaman zaman onları çok özlüyorum. Takımına sahip çıkan ve yüreğiyle takımını destekleyen bir taraftar grubu. Onları çok özlediğimi belirtmek istiyorum.

Kaynak: AA / Güncel

İbrahim Üzülmez Gençlerbirliği Gaziantepspor Beşiktaş Spor Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title