Haberler

Uzmanlardan Refleksoloji Tedavisin Deki Görüşü

Güncelleme:

Türkiye Refleksoloji Enstitüsü tarafından da uzmanlarını yetiştiren Refleksoloji Merkezinden Eğitici Uzman Refleksolog Gamze Arslandoğan Refleksolojide bilinmeyen noktaları anlattı.

Gamze hanım Refleksoloji nedir?

Refleksoloji uzmanı Gamze Arslandoğan;Refleksoloji, halk arasında ayak masajı veya benzer şeyler ile karıştırılmaktadır. Fakat Refleksoloji Tedavisi başlı başına bir tedavi ve Modern Tıbba da yardımcı olması yönüyle destek Tıbbın en önemli temsilcilerindendir.

Refleksoloji Uzmanı Gamze Arslandoğan;Vücudumuz sinir ağlarıyla kaplı ve organların vücutta yer aldığı bölgelere bu sinir ağlarıyla bağlantılar mevcuttur.Sinir uçları beyinden başlayarak el ve ayak tabanında son bulmaktadır.Yeni vücut dediğimiz bu muhteşem yapıda sinir ağları vasıtasıyla iletişim kurabiliyoruz diye biliriz.Böylece bedenin bir organındaki aksaklıkları el ve ayaklardaki ilgili sinir uç noktalarına bası teknikleriyle uyararak organ ve sinir bağlantıları düzeneğinden salgılamalar başlar ve buradaki enerji akımını düzenlemiş oluruz.

Gamze Hanım Buradan da anlaşılıyor ki Refleksoloji tıp alanında vücudun kendi kendini tedavi etme mekanizmasını harekete geçirmekle görevli bir destek tedavi. Refleksoloji uygulamasıyla alınan sonuç nedir?Hangi hastalıklarda sonuçları nasıl oluyor.

Refleksoloji Uzmanı Gamze Arslandoğan;Vücut direnci zayıf kişilerin kolaylıkla hastalanmasına ortam hazırlıyor. İşte bu nedenle bağışıklık sisteminin güçlü olması çok önemli. Çünkü hastalıklardan korunmanın en önemli şartı, güçlü bir bağışıklık sisteminin sağlanması gerekir. Bu tür yaşamsal durumlarda refleksoloji tedavisiyle ;

Kan basıncını düzenleyerek
Bedenin kendi kendini iyileştirmeye teşvik ederek
Detoks etkisi yaparak vücudu katkı maddelerden ve toksinlerden arındırma yoluyla
Hastalıkların oluşumunu önceden engelleyerek
Derin bir rahatlık hissi uyandırıp.

Kan dolaşımını düzenleyerek
Daha çok güven hissi verip
Uyku düzenini sağlayarak
Eklem hareketliliğini artırarak
Hazımsızlık, kabızlık, ishal ve diğer sindirim düzensizliği azaltıp direnci artırmış oluruz.
Refleksolojide Otizm tedavisinde sonuçlar şu şekilde;
Sosyal ilişkide ve etkileşim kurmakta güçlülüğün artması
Tanı derecesinde gelişme göstermesi
Hiperaktive yoğunluğunun azalması
Konsantrasyon eksikliğini gidererek öğrenme yeteneğinin artması
Genel rahatlama görüldü
Vücut fonksiyonlarında normalleşme
İmmün (bağışıklık) sistemini güçlendirdiği için bağırsak atılımı gün içerisinde 3 sefer olmaya başlandı
İlerleyen tedavi sürecinde dil gelişiminde kelime sayısında artış ve görülen etki kalıcı bir hal alması için devamlılığın sağlanması gerekir.
Refleksoloji de Cerapral Palsi Tedavisinde alınan sonuçlarda ise ;
Aldığı emirle harekete geçen beyinde;
Kasılmaların azalması ,
Sindirimin kolaylaşması(kabızlığın giderilmesi),
Algının artması
Göz teması kurmaya başlar
Devam eden seanslarda, yüzde yüz iyileşme oranı olmasa da %70-80 oranında gelişmeler ve iyileşmeler görülür .
Refleksolojide bel - boyun fıtığı tedavisindeki yeri
Orta ve hafif düzeydeki fıtıklarda düzeltici etkisi temelde gerilen ve sıkışan sinirlerin yumuşatılıp, basının ortadan kaldırılması
Sıvı dengesinin tekrar kurulması sağlanır
En önemli faktörlerden birisi olan sinir ve stres durumu refleksoloji sonrasında ortadan kaldırılarak vücut üzerinde bir gevşeme hali oluşturulur
Fıtığın oluşmasıyla oluşan ağrılar ve kasılmalar azalır
Fıtık sıkıntısıyla yaşanılan uyku problemi aşılır
Ağrılarında azalmalar meydana gelir
Gece ataklarında azalmalar görülür
Gamze hanım Refleksoloji uygulamasıyla da bir çok nörolojik durumlarda sonuç aldığınızı anlatımlarınız doğrultusunda bilgi sahibi olduk.Refleksoloji tedavisini kimler uygular.
Refleksoloji uzmanı Gamze Arslandoğan;Alanında uzmanlaşmış ve Türkiye Refleksoloji Enstitüsünden Eğitim almış refleksologlara uygulatmaları daha kalıcı ve etkili desteklenmiş olur.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title