Haberler

Uzayan Tatil Kırtasiyecileri Vurdu!

Güncelleme:

Okulların açılışının Kurban Bayramı sonrasına ertelenmesi en çok kırtasiyecileri üzdü. Tüm Kırtasiyeciler Derneği'nden "Sektör için büyük bir darbe" açıklaması geldi.

Okulların açılışının 2 hafta ertelenmesinin ardından Tüm Kırtasiyeciler Derneği (TUKİD) bir açıklama yaptı. TUKİD Yönetim Kurulu Başkanı Vecdet F. Şendil, verilen kararın sektörü olumsuz yönde etkileyeceğini söyledi.

"KIRTASİYE SEKTÖRÜ İÇİN ÇOK BÜYÜK BİR DARBE"

Okulların açılmasının Kurban Bayramı sonrasına ertelenmesinin, Türkiye'deki büyüklüğü 3.5-4 milyar dolar civarında olan ve toplam istihdamı yaklaşık 200 bin kişilik kırtasiye sektörüne büyük darbe olacağı belirtildi. TUKİD Yönetim Kurulu Başkanı Şendil, konu ile ilgili "Okulların 14 Eylül yerine, Kurban Bayramı'ndan sonraki pazartesi günü olan 28 Eylül'de açılacak olması; okul, ofis, kitap, çanta ve okul kıyafetleri gibi geniş ürün yelpazesine sahip kırtasiye sektörü için çok büyük bir darbe olacaktır." dedi.

"TURİZM SEKTÖRÜNÜN GÖRÜŞLERİ DİKKATE ALINDI"

Şendil, görüşlerinin alınmamasına vurgu yaptı: "Okulların geç açılmasıyla ilgili alınan kararda, sadece turizm sektörünün görüşleri dikkate alınmış ve bu karar alınırken kırtasiye sektörünün hiçbir şekilde görüşüne başvurulmamıştır."

"SEKTÖRDEKİ ÇEK ve SENETLER PROTESTO OLACAKTIR"

Türkiye'nin siyasi ve ekonomik bakımdan sıkıntılı günler yaşadığı bu günlerde, alınan karar sektörün çok daha olumsuz yönde etkileyeceğini belirten Şendil, "Sektörümüz on iki ayın en yoğun dönemini okul açılış döneminde yaşamakta ve en önemli cirolarını bu dönemde yapmaktadır. Okul sezonu için tüm bütçe çalışmalarını 14 Eylül 2015 tarihine göre planlayan ve tamamlayan kırtasiye sektörü, okul açılış tarihinin ertelenmesi kararıyla sekteye uğrayacak, sektör büyük bir kriz yaşayacaktır. Çünkü kırtasiyeciler bütçe ve planlamalarını bu tarihe göre yapmışlardır ve bu erteleme kararıyla birlikte sektörün ödemeler dengesi alt üst olmuştur. Sektördeki çek ve senetler protesto olacaktır. Karar sonucunda önlük, ayakkabı, spor malzemeleri satan kırtasiye yan sektörlerini de etkileyecektir ki bununla birlikte rakamlar çok daha yukarı çıkacaktır." ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kurban Bayramı Türkiye Eylül Eğitim Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500

Yorumlar (17)

ögretmen:

Bizim maaslara birsey olmasin, , , !

6
10
yanıtYanıtla
AKP:

olmaz merak etme yan gel yat ye devletin parasını

yanıt3
yanıt7
Türkçü turancı:

Sen öğretmenleri kötülemek için öğretmen niki kullanıyorsun

yanıt3
yanıt5
kirtasiyeci:

Benim anlamadigim sektorle ilgili bi sikinti var diyoz 3-5 dengesiz cikmis bisey olmaz yorumlari atiyo bu kadar ciddiyetsizlik gormedim dogrusu

3
3
yanıtYanıtla
w:

Bır şey olmaz tabi ne olacak .2 hafta sonra acilinca malzemesiz mi gidecek çocuklar ne alaka hala anlamadım. Benim çocuğum özel de her sene 1500 tl lik toplu kırtasiye alışverişi yaptırırlar kitaplarla mecbur alınacak herkes alacak ,yeni okula başlayanlar var ,malzemesi olanda süslü kirtasiye malzemesini görünce alıyor ,hepimiz alıyoruz derdiniz ne.Sanki devlet bedava malzeme dağıtti.Alt tarafı 15 gün sonra açılacak okul .Zaten her şey pahalı fazlasıyla kazanacaksiniz merak etmeyin.

yanıt3
yanıt0
adiyamanliMobil-IOS:

birakin artik bu firsatciligi yahu malzemeler eskimez kokmaz dogru durust islerle ugrasin

5
0
yanıtYanıtla
tak tak:

Yılın 7 ayını tatil ile geciriyirorlar bu eğitimciler ne eğitimcisi ya sözde eğitimciler görüyoruz çocukların halini aldığınız maaş helal mi bi sorgulayin eğitimci insanlar ...

2
2
yanıtYanıtla
AKP:

aynen yan gel yat yarım gün çalış internetten indir ver fotokopiyi sonra bu insanlar neden eğitimsiz.

yanıt3
yanıt1
HaktanMobil-IOS:

Eninde sonunda kırtasiye alınacak kırtasiyecilerde acıtasyon yapıyor

4
0
yanıtYanıtla
menekşe:

şimdide kırtasiyeciler gitsin bakana

4
0
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title