Haberler

Uzaya Çıkmak Aşık Olmak Gibi

Uzaya gitmek için biletlerini alan ilk iki Türk olan Ahu Aysal ve Ali Şen, yolculuğu dört gözle ve heyecanla beklediklerini söylüyor.

İki özgür ve gezgin ruh; hem Türkiye, hem de dünya tarihine geçmeye hazırlanıyor. Les Ottomans Hotel'in sahibi Ahu Aysal, geçtiğimiz nisan ayında uzaya gidecek ilk bileti alarak basının karşısına çıkmıştı. Çok geçmeden Fenerbahçe'nin efsane başkanlarından Ali Şen de uzaya gidecek ikinci bileti aldığını açıkladı. Seyahatlerini uzaya taşımaya hazırlanan iki ünlü isimle Şamdan Plus dergisinden Deran Özer konuştu...

"ANNEM MEMLEKETE GİDİYOR"

Uzaya gitmeye nasıl karar verdiniz?

AHU AYSAL: Sen paranı ödedin mi Ali?

ALİ ŞEN: Ben koluma bir milyon dolarlık sponsor alacağım. Gazprom verecek paramı!

A.A.: Bana da bir sponsor bulun o zaman! Şaka bir yana, küçüklüğümden beri her şeye meraklı olduğum için gökyüzüne de merak duyuyordum. Bir de yerçekimi çok ilginç gelmiştir bana. Yaşam boyu her şeyi yaşayabilirsin ama yerçekimi olmadan bir ortamda olmak enteresan bir duygu. Ceylan Pirinçcioğlu'nun böyle bir şey başlattığını duyunca hemen telefon ettim ve "Ben geliyorum" dedim.

İçinizde korku yok muydu?

A.A.: En ufak korku yoktu, şimdi de yok. Şuradan şuraya yürümek ne kadar basit bir şeyse, benim için uzaya gitmek de o kadar basit ve kolay bir şey. Bunun iki tane sebebi var; birincisi kendime çok güveniyorum, kendimi çok seviyorum ve dünyada dönüp yapabileceğim daha çok şey olduğuna inanıyorum. Kolay kolay öleceğimi de düşünmüyorum. İkincisi ise hayatta hiçbir şeye karşı korku duymuyorum. Kendime çok güvendiğim için korkularım yok. Bir daha dönemem gibi fikirler aklımın ucundan bile geçmiyor. Onun yerine inanılmaz bir heyecan var içimde... Salıncağa binersin de için ürperir, hatta aşık olduğun vakit de olursun; işte şu anda böyle hissediyorum. Çok mutluyum.

Bu arada bir kura çekilecekmiş galiba, Ali Bey'in sizden önce gitme ihtimali var mı?

A.A.: Hayır, ilk önce ben gideceğim.

A.Ş.: Orada şike yapacağız, kura çekiminde Ahu çıksın diye.

Uzaya şike karıştırmayacaksınız herhalde?

A.Ş.: Centilmenlik göstereceğiz. Zaten centilmenliğin diğer adı şike oldu!

Aileniz nasıl karşıladı bu kararınızı?

A.A.: Büyük kızıma sormuşlar bir yerde, ne düşünüyor diye; o da cevap olarak "Annem memleketine gidiyor" demiş. Pek normal düşünceli bir insan olmadığımın farkındayım.

Kızınızın tepkisini öğrendik, eski eşiniz Ünal Aysal'ın nasıl bir tepkisi oldu?

A.A.: Bana ilk iş olarak "Galatasaray bayrağını götürecek misin oraya?" diye sordu. Bu arada Ahu ismini duyan tüm çevrem, "Bu olsa olsa bizim Ahu'dur" demiş.

Ali Bey siz nasıl karar verdiniz?

A.Ş.: Baktım ki Ahu uçacak, ben niye uçmayayım dedim. Şaka bir yana, Ahu biraz önce çok güzel şeyler anlattı. İnsanın kendine güveni ve iyi insan olması çok önemli. İyi insanların kendine güveni vardır zaten. Kendine güveni olan iyi insan da, kaderin yolunu çizmesine izin vermez, kaderini her gün kendisi çizer. Ben de o tip insanlardan biriyim.

"UZAY FİLMLERİ İLGİMİ ÇEKMEZ"

Uzayla ilgili filmleri izler miydiniz? Sevdiğiniz bir karakter var mıydı?

A.Ş.: Ben çok film izlerim. Herhalde Türkiye'de en geniş dünya sineması klasikleri arşivine sahip kişiyim. Evimde sinema salonum var. Çok enteresan ama hiç ilgimi çekmeyen de uzay filmleri olmuştur!

A.A.: 'Kaptan Kirk'ü ve 'Mr. Spock'u severdim ben.

Ali Bey siz ailenizden nasıl tepkiler aldınız?

A.Ş: Ben demokrat bir eş, baba ve dede olduğum için herkesin fikrini söyleyebileceği bir toplantı yaptım. Tam fikirler ortasında gidip gelirken oğlum Adnan "Baba sen zaten karar vermişsindir" dedi. Üzerine de konuşacak bir şey kalmadı.

#Sayfa#

BJK'Yİ SERDAR TEMSİL ETSİN

Ali Bey, siz Fenerbahçe'yi, Ahu Hanım da Galatasaray'ı temsil edecek uzayda. Beşiktaş'ı kim temsil edebilir?

A.A.: Serdar kardeşimiz yakışır.

A.Ş.: Serdar Bilgili'ye yakışır gerçekten. Ayrıca Serdar mutlaka uzaya gitmeli.

A.A.: Serdar'a çok uyar bu seyahat, bizim gibi korkmaz öyle şeylerden.

A.Ş.: Serdar bizim kafadan. Peki Trabzon olsa kim? Sabri Şener olsun. Orada ona kupayı veririz, kupayı çok istiyor ya. Dünya iyisidir o da.

İMKANIMIZ OLSA VENÜS'E AYAK BASMAK İSTERDİK

Geziniz 2014 yılına planlanıyor; hangi aşamalardan geçeceksiniz?

A.A.: Eylül'de gidebiliriz Amsterdam'a. Hollanda'da simülatör varmış, ona katılmamız gerekiyor.

A.Ş.: Ben de Kasım-Aralık'ta 12 günlüğüne Karayipler'e gideceğim. Eylül'de gideriz o zaman.

Herhangi bir gezegene ayak basma imkanınız olsa yine gider miydiniz?

A.A.: Katılırdık tabii.

A.Ş.: 40 sene de kalırdık üstelik.

Peki, hangi gezegene gitmek isterdiniz?

A.Ş.: Venüs.

A.A.: Venüs. Benim yıldızıma.

Uzaya gittikten sonra artık normal seyahatlere burun bükebilirsiniz...

A.Ş.: Olabilir, bir gidelim gelelim de, anlatırız artık orada hissettiklerimizi.

Ne kadar sürecek bu yolculuk?

A.A.: Karayipler'e gidiyoruz. Medikal kontrolden geçiyoruz, en önemli koşul da fit olmak. Hareket ediyoruz, beş dakika içerisinde 60 kilometreye geliyoruz. Pilot motoru kapatıyor, süzülerek 103 kilometreye çıkıp altı dakika orada kalıyoruz; dünyayı oradan izleyeceğiz.

BAYRAKLAR DEĞİŞECEK

Eylül'deki simülatörde astronot kıyafeti giyecek misiniz?

A.A.: Evet, kıyafetlerle deneme yapılacak.

A.Ş.: Sen de gel, yerçekimsiz ortamda bizimle röportaj yaparsın. Ahu'nun elinde Fenerbahçe bayrağı, benim elimde Galatasaray...

Sabah : http: //www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Fenerbahçe Ahu Aysal Ali Şen Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title