Haberler

Uzatmalı Gece!

THY Euroleague'de play-off serileri uzatmaya giden iki maçla devam ederken, sahadan istediğini alarak ayrılan CSKA Moskova ve Maccabi Electra oldu.

THY Euroleague'de Top 8 mücadelelerinde ilk maçlar dün oynanan iki maçla tamamlanırken, hem Rusya, hem de Milano'da uzatmaya giden maçlarda sporseverler basketbola adeta doydu. CSKA Moskova'nın Panathinaikos'u 77-74 devirdiği gecede Maccabi Electra ise adeta mucizevi bir sonla EA7 Emporio Armani'yi deplasmanda 101-99 mağlup etti.

CSKA zora soktu ama...

CSKA uzatsa da kazandı!

Günün ilk maçında F Grubu'nu lider tamamlayan CSKA Moskova, E Grubu'ndan dördüncülükle Top 8 vizesi alan Panathinaikos'u konuk etti. Çok iyi başladığı maçta ilk periyodu 21-14, devreyi de 40-33 önde tamamlayan ev sahibi, Yunan ekibinin üçüncü çeyrekte başlayan geri dönüşüne engel olamadı ve son 10 dakikaya sadece 2 sayılık bir avantajla, 58-56 önde başlayabildi. Son çeyreğin bitimine yaklaşık 7 dakika kala 60-60 ile dengeye gelen oyunda, skor üstünlüğü Panathinakos'un eline geçerken, yeşil-beyazlılar bir ara 5 sayıya kadar yükselttiği farkı Sonny Weems'i durduramayınca koruyamadı ve maçın 72-72 ile uzatmaya gitmesine göz yumdu. Uzatmada ise CSKA, sert savunmasının karşılığını aldı ve zorlama şutlara ittiği rakibine serbest atışlardaki başarısı ile üstünlük kurarak maçı 77-764 kazandı ve seride 1-0 öne geçti.

CSKA'da Weems, 21 sayı, 6 ribaunt ve 5 asistle yıldızlaşırken, Victor Khryapa 17 sayı, 11 ribauntla double-double yaptı. Kyle Hines ise 15 sayısının yanına 8 ribaunt ekleyerek takımına kritik bir destek vermiş oldu. Günün kaybedeni PAO'da ise Dimitris Diamantidis 10 sayı, 7 asist, Stephane Lasme ve Jonas Maciulis de 14'er sayılık istatistiklerle maçı noktaladı.

Milano intihar etti!

Maccabi zoru başardı!

Gecenin ikinci maçında ise çok daha ilginç bir mücadele söz konusuydu. EA7 Emporio Armani, neredeyse baştan sona önde götürdüğü maçta son anlardaki hatalarının bedelini mağlubiyetle ödedi. İlk çeyreğini 23-19, ilk yarısını ise 47-42 önde tamamladığı maçın üçüncü çeyreğinde farkı biraz daha açarak 12 sayılık avantajla son periyoda giren Milano, son 2 dakikasına 10 sayı önde girdiği maçı, Maccabi'nin Ricky Hickman ve Tyrese Rice'la lehine çevirmesine engel olamayarak, maçın 87-87'lik skorla uzamasına şahitlik etti. Üstünlüğün sürekli el değiştirdiği uzatma bölümünde ise Maccabi, savunmasıyla rakibinin hücumlarından boş dönmesini sağlarken, lehine çalınan fauller sonucu kazanılan serbest atışları da iyi kullanarak maçı 101-99 kazandı ve seride saha avantajını ele geçirerek 1-0 öne geçti.

Maccabi'de Hickman 26 sayı, 4 ribaunt ve 3 asistle yıldızlaşırken, Rice ve Sofoklis Schortsanitis 17'şer sayıyla zaferin diğer mimarları oldular. Forma giyen 8 oyuncudan 6'sının çift haneli skor ürettiği Milano'da ise Keith Langford'un 18 sayı, 3 ribaunt ve 5 asisti, Samardo Samuels'in de 17 sayı, 7 ribaundu sonucu değiştirmek için yeterli olmadı.

Kaynak: TotemSpor.Com / Spor

Rusya Federasyonu Emporio Armani Moskova Milano Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title