Haberler

Uzakdoğu Tekstiline Önlem Talebi

Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Özer: "Ürünlere, menşe şehadetname uygulaması yapılmasını istiyoruz"

Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Özer, Uzakdoğu ürünlerinin, Serbest Ticaret Anlaşması yapılan ülkeler üzerinden Türkiye'ye girdiğine dikkati çekerek, ürünlere, menşe şehadetname uygulaması yapılmasını istedi.

Özer, Denizli'deki oda ve borsaların yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla, "Oda/Borsa Yönetim Kurulları Müşterek Toplantısı"ndan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, 5174 sayılı kanunun 99. maddesine istinaden ilde faaliyet gösteren oda/borsa yönetim kurulları başkanları ve yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla Oda/Borsa Yönetim Kurulları Müşterek Toplantısı'nı gerçekleştirdiklerini belirtti.

TOBB'da görev alması dolayısıyla artık yaşanan sorunların daha hızlı çözüleceğine inandığını ifade eden Özer, toplantıda ele alınan konularla ilgili şunları söyledi:

"Sanayi kenti Denizli'de son 7-8 yıldır sıkıntı var. Başka bölgelere verilen teşviklerle benzer illerimizin gerisinde kalıyoruz. Tekstille ilgili Uzakdoğu'dan getirilen birtakım ürünlerin Türkiye'ye girişinde belgelendirme söz konusuydu. Bu, Denizli'yi çalışır hale getirdi. Ancak son zamanlarda Uzakdoğu ürünlerinin, Serbest Ticaret Anlaşması yaptığımız ülkeler üzerinden Türkiye'ye girdiğini belirledik. Bu konuda TOBB bünyesindeki Tekstil Birliği ile çalışmalarımız var. Ürünlere, menşe şehadetname uygulaması yapılmasını istiyoruz. 500 milyar dolar ihracat hedefine Denizli 15 milyar dolar olarak katkı sağlamayı hedefliyor. Bunun için ulaşım sorunu çözülmelidir. Kaklık Lojistik Merkezi bir an önce faaliyete geçirilmeli, özellikle de Büyük Anadolu Projesi'nin (BALO) Denizli'den de geçmesi, ayrıca havaalanının daha kullanışlı hale gelmesi için çalışmalar yürütülmelidir. Kıdem tazminatı ile ilgili en son toplantıda yine anlaşılamadı. Bu konuda hem işçi hem de işveren mağdur durumda, bir an önce kıdem tazminatları ile ilgili problemeler çözülmelidir."

Kanun gereği 4 aylık periyotlarla yapılması gereken Oda/Borsa Yönetim Kurulları Müşterek Toplantısı'nın Buldan Ticaret Odası'nda yapılmasını kararlaştırıldığı kaydedildi. - Denizli

Kaynak: AA / Ekonomi

Türkiye Denizli Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title