Haberler

Uyuşturucu Testini Geçemeyen Trafiğe Çıkamayacak

Güncelleme:

İstanbul'daki otobüs, minibüs, taksi ve servis şoförleri uyuşturucu testine tabii tutulacak. 102 bin şoförü kapsayan uygulamayla temiz raporu almayan trafiğe çıkamayacak.

Ulaştırma Koordinasyon Merkezi (UKOME), aldığı bir kararla toplu ulaşımda yeni bir dönem başlatıyor.

Bu karara göre, İstanbul’da ulaşım sektöründe çalışanlardan uyuşturucu madde kullanım raporu istenecek. Testler, 6 ay geriye dönük olarak saç kılı ve idrar testi ile yapılacak.

TEMİZ RAPORU ALMAYAN TRAFİĞE ÇIKAMAYACAK

İstanbul’da 102 bin şoför ‘temiz’ raporu almadan trafiğe çıkamayacak. Otobüs, minibüs, taksi ve servis şoförlerinden yeni dönemde saç kılı ve idrar tahlili sonuçları istenecek. Tam teşekküllü bir hastaneden alınması gereken temiz belgesini getirenler şoförlük yapabilecek.

Yeni uygulama ile sabıkası olmayıp sadece kullanıcı olan kişiler de tespit edilecek. Testler, 6 ay geriye dönük olacak.

SADECE İSTANBUL'DA GEÇERLİ

İstanbul Taksi Şoförler Odası Başkanı Yahya Uğur, “İstanbul’da yaklaşık 40 bin taksi, 12 bin minibüs, 40 bin servis, 10 bin otobüs şoförü var. Şoförler daha önce bulaşıcı hastalık, göğüs hastalıkları ve göz kontrolünden geçiyordu. Bunlara uyuşturucu raporu da eklendi” dedi.

Kararın şimdilik sadece İstanbul için alındığına dikkat çeken Uğur, tüm ülkede kuralın geçerli olması gerektiğini vurguladı.

TRAFİKTE DE TEST YAPILIYOR

Trafik polislerinin yaptığı uyuşturucu denetimlerinde ise geçen yıl ağustosekim ayları arasında 73 toplu taşıma sürücüsüne uyuşturucu testi uygulandı. 16 taksi sürücüsünden 3’ünde, 7 minibüs ve otobüs sürücüsünden 6’sında uyuşturucu madde tespit edildi.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (5)

KARADENİZLİ:

GEBZE -HAREM HATTINDA YOLCULUK EDENLER VARSA ONLAR BİLİR. SÜRÜCÜLER İCİN TESTE GEREK YOK . TAMAMINI TRAFİKTEN MEN ETMEKLAZIM. .

20
1
yanıtYanıtla
ERDAL:

YAVAŞ YAVAŞ DÜZELİYORUZMU NE. . . . . . .

10
3
yanıtYanıtla
kocaeli run winamp:

geçin bu işleri bir çok tır şöförü esrarlı trafige çıkıyor dedıgınız gibi test etmeye kalkarsanız türkyenin ticareti durur

7
3
yanıtYanıtla
OKANOKAY:

çok isabetli bir karar tebrikler

2
0
yanıtYanıtla
YCN MTL:

ŞÜKÜR Kİ BÖYLE BİR KARAR VERMİŞLER GEÇ OLMUŞ AMA OLMUŞ BUNADA ŞÜKÜR. . . ÖZELLİKLE MİNÜBÜSÇÜ GRUBUNU DENETLESİNLER NE SAYGI NE İNSANLIK KALMIŞ BUNLARDA İNSANLARA ÖZELLİKLE YAŞLILARA ÇOK HAKARET EDİYORLAR YAZIK Kİ İNSANLAR BİRDE PARA KARŞILIĞI BU HAKARETLERE MARUZ KALIYORLAR BEDAVA OLSA NE YAPARLARDI ACABA. . .

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title