Haberler

Uygur Türkleri Tayland'dan Çin'e Başlarına Çuval Geçirilerek Götürülmüş

Güncelleme:

Tayland'ın 16 aydır elinde tuttuğu 115 Uygur Türkü'nün, Tayland'dan Çin'e başlarına çuval geçirilerek getirildikleri ortaya çıktı.

Dünya Uygur Kongresi Başkan Yardımcısı ve Doğu Türkistan Derneği Genel Başkanı Seyit Tümtürk, Tayland'ın 16 aydır elinde tuttuğu 115 Uygur Türkü'nün, başlarına çuval geçirilerek Çin'e götürülmesi görüntülerini basına dağıttı.

16 AY SONRA BAŞLARINA ÇUVAL GEÇİRİLEREK GETİRİLMİŞLER

Bir grup Uygur Türkü'nün, vatanlarında hukuka aykırı uygulamalar nedeniyle yaşamlarını tehlikeye atarak 16 ay önce Tayland'a sığındıklarını belirten Seyit Tümtürk, Tayland'ın bu kişileri 'sınır ihlali' gerekçesiyle elinde tuttuğunu anlattı. Tümtürk, 16 ay sonra da 115 Uygur Türkünün başlarına çuval geçilerek uçakla Çin'e götürüldüğünü söyledi.

"TAYLAND RÜŞVETLE ÇİN'E TESLİM ETTİ"

Uygur Türklerinin uçakla götürülmesi sırasında çekilen video ve fotoğrafları basına dağıtan Seyit Tümtürk, şunları söyledi:

" Tayland'dan Çin'e götürülürken başlarına çuval geçirildi. Fotoğraf ve görüntülerden de anlaşılacağı gibi soydaşlarımız ne yazik ki, Çinli özel harekat mensupları tarafından üçlü koltuğun tam ortasına oturtularak götürülmüştür. Tayland ne yazık ki, Çin'in 3 milyar dolarlık hibe rüşvet karşılığında, 16 aylık esaret sonrası Doğu Türkistanlı soydaşlarımızı teslim etmiştir. Bunu kınıyoruz ve soydaşlarımızın hayatından ciddi endişe duyduğumuzu buradan haykırıyoruz."


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Doğu Türkistan Tayland Uygur Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (45)

BAHOZ ERDAL:

normal bu. . irakta da kardeslerinin basina gelmisti. cuval gecirilmeye alismis bir zihniyet. hade bakalim troller. . taylanda savas acin bakalim. ama tabi. . biraz sikar

18
7
yanıtYanıtla
yalnız kurt:

Türkün Türkten Başka Dostu Olmaz

12
10
yanıtYanıtla
Türk Mobil-IOS:

Biz Türkler bu tur çuval Geçirme işine alışkınız, alıştırdılar daha doğrusu.

14
4
yanıtYanıtla
TÜRK VE VATAN DÜŞMANI AKPKK:

RAHMETLİ ERBAKAN HOCA TVLERDE AÇIKLAMIŞTI ''TÜRK MİLLETİNİN BAŞINA GELMİŞ EN BÜYÜK FELAKET BELA AKP DİR'' DİYE. . NE KADAR HAKLIYMIŞ. . . YAHUDİ MADALYALI BOPCU AKPkk YI TÜRK MİLLETİ YOK ETMELİDİR.

7
9
yanıtYanıtla
GünGelirDevranDönerMobil-ANDROID:

helal bahoz heval

6
9
yanıtYanıtla
TÜRK VE VATAN DÜŞMANI AKPKK:

RAHMETLİ ERBAKAN HOCA TVLERDE AÇIKLAMIŞTI ''''TÜRK MİLLETİNİN BAŞINA GELMİŞ EN BÜYÜK FELAKET BELA AKP DİR'''' DİYE. . NE KADAR HAKLIYMIŞ. . . TÜRK VE VATAN DÜŞMANI YAHUDİ MADALYALI BOPCU AKPkk YI TÜRK MİLLETİ YOK ETMELİDİR.

14
1
yanıtYanıtla
Kürt:

La milleti gaza getirmeyin. Yapmayın böyle haberleri. Beldiye başkanlarını bile elleri kelepçeli bir şekilde sıraya dizen bizim ülkemiz değil mi?

9
6
yanıtYanıtla
Kürt:

Uygurlarda ülkelerine hainlik yapmasın. Çuval az bile bunlara. (?)

8
6
yanıtYanıtla
UYGUR KELLE PAÇASI:

ÇİN AFİYET OLSUN SİZE

3
11
yanıtYanıtla
firat dicle:

ben duydum 500 tane mhp. li uygur türklerin yardimina gitmis onlari kuraracak bak görürsnüz siz inanmiyorsunuz öyle mi malkocoglu tek basina avrupayi titretiyordu yani bu 500 kisilik mhp, lilermi uygur türklerini kurtaranayacak bekleyin görün yada kurtlar vadisinden kurtaracaklar inanmayi inanmayin siz tabiki ancak böyle kurtarirlar zaten yigitlikleri hep böyle filmlerle oluyor Viransehirli

3
10
yanıtYanıtla
Tüm 45 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title