Haberler

Uü'deki Eğitim Sistemi Azeri Üniversitesine Örnek Olacak

Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi, Uludağ Üniversitesinde (UÜ) verilen eğitimi örnek almak için çalışma başlattı.

Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi, Uludağ Üniversitesinde (UÜ) verilen eğitimi örnek almak için çalışma başlattı.

Azeri üniversiteden öğretim görevlileri, verilen eğitimi incelemek ve kendi eğitim sistemlerine uygulamak amacıyla UÜ İktisadi İdari Bilimler Fakültesi'ni ziyaret etti.

Ziyarette konuşan UÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce, Türkiye ve Azerbaycan'ın asırlardır kardeş iki ülke olduğunu belirterek, eğitim sistemi açısından iki ülkenin farklılık gösterdiğini vurguladı.

Azerbaycan'daki eğitim sisteminin Rus eğitim sistemi ağırlıklı olduğunu anlatan Yüce, şöyle devam etti:

"Bizim ise daha çok batı ağırlıklı bir eğitim sistemimiz var. O nedenle iki eğitim sistemi arasında sistemsel birtakım farklılıklar var. Bizde olan bazı bölümler Azerbaycan'da yok. Onlarda olanlar da bizde yok. Misafir ettiğimiz üniversitemiz de Azerbaycan'ın çok önemli üniversitelerinden biri. Üniversitenin de Türkiye'ye yakınlığı her zaman olmuştur. Bu yakınlığında en önemli nedeni ise üniversite bünyesinde Türk Dünyası İşletme Fakültesinin faaliyet göstermesidir. O fakültede de bizim üniversitelerimize yakın eğitim sistemi verilmektedir. Şimdi Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi, bizim eğitim sistemimizi daha yakından tanımak istediğinde bundan çok memnun olduk. Her iki taraf da bu çalışma dolayısıyla birbirlerinden çok şey öğrenecek. İlerleyen dönemlerde de işbirliklerimiz artarak devam edecektir."

Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesinden Prof. Dr. Zahid Farrux Mamedov ise amaçlarının ilk etapta UÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde uygulanan eğitim sistemini örnek almak olduğunu belirtti.

UÜ'deki eğitim sistemi okullarında uygulamak istediklerini belirten Mamedov, "Bizim sistemimiz eski Sovyetler Birliği eğitimine dayanıyordu. Şimdi artık Türk eğitim sistemini benimsemek istiyoruz. Bu sistemin uygulanması için de Türkiye'den pilot üniversite olarak UÜ ve İktisadi İdari Bilimler Fakültesini seçtik. Burada verilen eğitimi gözlemek ve ülkemizde, kendi üniversitemizde uygulamak istiyoruz" diye konuştu.

Ziyarette, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, dekan yardımcıları, bölüm başkanları ve öğretim görevlileri hazır bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Azerbaycan Türkiye Uludağ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title