Haberler

Üsteğmen Çuhadar, Böyle Şehit Oldu

Güncelleme:

Siirt'te şehit düşen Üsteğmen Mustafa Çuhadar'ın, çatışmada yanında bulunan bir asker, o çatışmayı anlattı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Siirt Pervari'de şehit veren Sarıyaprak Karakolu ile Doğanköy'ü ziyaret etti. Buradaki siperlerde incelemelerde bulunup askerlerle sohbet eden Kılıçdaroğlu'na, iki gün önceki saldırıda şehit düşen Üsteğmen Mustafa Çuhadar'ın, o çatışmada yanında bulunan bir asker, o çatışmayı anlattı. Şehit Üsteğmenin kahramanca çarpıştığını belirten asker, "Teröristler onun bulunduğu bölgeden, bir tane ağır silah yerleştirmeye çalıştılar. Onu kurmalarını engelledi, kahramanca savaştı şehit oldu. Bugün Mustafalar gider, yarın Hakanlar gider. Sürekli hazırız" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, beraberindeki Genel Sekreter Önder Sav, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner ve 2.Ordu Komutanı Orgeneral Necdet Özel ile Siirt Pervari'de şehit veren Sarıyaprak Karakolu ile Doğanköy'ü ziyaret etti. Türkiye Irak sınırının sıfır bölgelerinde incelemelerde bulunan Kılıçdaroğlu, iki gün önce bir üsteğmen ile bir uzman çavuşun şehit olduğu Sarıyaprak Karakolu'na giderek, şehit üsteğmen ve şehit uzman çavuşun silah arkadaşlarına baş sağlığı diledi. Kılıçdaroğlu, nöbetteki askerlerle sohbet edip ve bölgenin coğrafi yapısı hakkında bilgi aldığı sırada, iki gün önceki saldırıda şehit olan Şehit Piyade Üsteğmen Mustafa Çuhadar'ın şehit olurken yanında bulunan askerlerinden biri, Üsteğmenin şehit olduğu saldırıyı anlattı. Şehit Mustafa Çuhadar'ın kahramanca çarpıştığını belirten asker, o anları şöyle anlattı: "Mustafa Üsteğmenimiz de kahramanca çarpıştı. Teröristler onun bulunduğu bölgeden, bir tane ağır silah yerleştirmeye çalıştılar, bomba atar. Eğer o bomba atarı kurmuş olsalardı, bizim işimiz daha da zorlaşabilirdi. Onu kurmasını engelledi, kahramanca savaştı şehit oldu. Bizde her zaman hazırız. Bugün Mustafalar gider, yarın Hakanlar gider. Sürekli hazırız."

"Mustafa Üsteğmenimiz de kahramanca çarpıştı. Teröristler onun bulunduğu bölgeden, bir tane ağır silah yerleştirmeye çalıştılar, bomba atar. Eğer o bomba atarı kurmuş olsalardı, bizim işimiz daha da zorlaşabilirdi. Onu kurmasını engelledi, kahramanca savaştı şehit oldu. Bizde her zaman hazırız. Bugün Mustafalar gider, yarın Hakanlar gider. Sürekli hazırız."

ANKARA - DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title