Haberler

Üsküdar'da Gecekondu Yangını: 1 Ölü

* Üsküdar'da dün akşam saatlerinde bir gecekonduda çıkan yangında, 69 yaşındaki Salih Şahin feci şekilde yanarak can verdi.

* Üsküdar'da dün akşam saatlerinde bir gecekonduda çıkan yangında, 69 yaşındaki Salih Şahin feci şekilde yanarak can verdi.

Haber: Uzay KESMEN - Kamera: Ozan URAL / İstanbul DHA

Üsküdar, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi, Çamlıca Yolu Caddesi 62/1 numarada bulunan tek katlı bir gecekonduda dün saat 23.30 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Bitişikteki gecekonduda oturan çocuklu bir aile, yükselen dumanları fark edip, can havliyle kendilerini dışarı attı. Yangını fark eden mahalleli de durumu polis, sağlık ve itfaiye ekiplerine haber verdi. Bu sırada, yaklaşık 25 senedir aynı mahallede oturan 69 yaşındaki Salih Şahin'in içeriden çıkmadığını fark eden mahalleli, yanan gecekondunun kapısını kırıp içeri girmeye çalıştı; ancak başarılı olamadı. Evde bulunan mutfak tüplerinden biri de patladı. Alevler kısa sürede yayılarak gecekondunun tamamını etkisi altına aldı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, alev alev yanan gecekonduya dört koldan müdahale edip, yangını kontrol altına aldı.

FECİ ŞEKİLDE CAN VERDİ

Yangını tamamen söndüren itfaiye erleri, gecekondudaki odalardan birine girdiğinde ise acı manzarayla karşılaştı. Yangın sırasında evden çıkamayan Salih Şahin'in yanarak feci şekilde can verdiği anlaşıldı. Şahin'in evde tek başına yaşadığı öğrenildi.

OLAY YERİNDE İNCELEME YAPILDI

Olay yeri inceleme polisleri, yanarak tamamen kullanılamaz hale gelen gecekonduda uzun süre inceleme yaptı. Evin içerisinden 3 adet mutfak tüpü çıkarıldığı görüldü. Salih Şahin'in cenazesi, savcının gerekli incelemeleri yapmasının ardından cenaze aracı ile otopsi yapılmak üzere Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

'YATALAK VE BASTONLUYDU"

Olayın görgü tanığı bir mahalleli ise yaşananları şu şekilde anlattı; 'Yaşlı Salih amcamız içeride soba yakıyor. Bundan dolayı da yangın çıkıyor ve bir patlama oluyor. Yan taraftaki gecekondudan 3 kişinin çıktığı söyleniyor. Salih amca yeni ameliyat olmuştu. Yatalak ve bastonluydu" Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çamlıca Üsküdar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title