Haberler

Uşak'tan Kadın Katilleri İçin 'Ağırlaştırılmış Ömürboyu Hapis' Çağrısı

Uşak'ta yakınlarını cinayete kurban veren aileler, kadın cinayetlerini protesto etti.

Uşak'ta yakınlarını cinayete kurban veren aileler, kadın cinayetlerini protesto etti. Aileler; kadın cinayeti sanıklarının 'ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası' ile yargılanmaları için hükümete çağrı yaptı.

Son yıllarda artan kadın cinayetlerine karşı tepkilerini göstermek isteyen Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri ve mağdur aileler, eylem düzenledi. İsmetpaşa Caddesi PTT Uşak Şubesi önünde bir araya gelen grup, eşleri tarafından öldürülen kadınların fotoğraflarının bulunduğu dövizler taşıdı. Alandan, 'Kadın Cinayetlerini Durduracağız' sloganı yükseldi. Grup adına basın açıklamasını Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Üyesi Fatma Kurt, yaptı.

Kadınlar olarak, kadın cinayetlerini durdurmak ve öldürülen kadın hesabını sormak için mücadele ettiklerini ifade eden Kurt şöyle konuştu:

"Bizler kadın katillerine ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının yasalaştırılmasını istiyoruz. İyi hal ve tahrik indiriminin iptal edilmesini istiyoruz. Özgecan Aslan kardeşimiz öldürüldüğünde, meclisteki Kadına Şiddeti Araştırma Komisyonu bir yasa hazırlayacağını söyledi. Bu yasa düzgün hazırlansın diyerek platform olarak yasa önerimizi sunduk. 'Kadın katillerine af yok, indirim yok' demiştik. 'Ağırlaştırılmış müebbet yasalaşmalıdır' demiştik. 'Kadınları öldürmenin hiçbir bahanesi olamaz' demiştik. Ancak dün komisyon yasa tasarısı ile ilgili olarak yayınladığı metindekilerin, bizim istediğimiz yasa ile hiçbir alakası yoktur. Kadın katillerine verilen indirimler,devletin kadın cinayetlerini onaylaması demektir. Komisyon yasayı resmi olarak sunmadan önce platformumuzun ve kadınların taleplerine göre tekrar düzenlenmelidir."

Konuşmanın ardından bir süre slogan atan kadınlar, sessizce dağıldı. - Uşak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fatma Kurt Uşak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (1)

oyum vatana:

Vatan Partisi. TÜRKİYE''NİN EN İYİ ADAY KADROSU Mustafa Kemal''in askerleri, Cumhuriyet değerlerinin yılmaz savunucuları, oyum VATAN PARTİSİNE

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title