Haberler

Uşak'ta Ulaşımda Kolaylık İçin 10 Ev Yıkıldı

Güncelleme:

Hastane ulaşımını kolaylaştırması amacıyla Akse Çamlığı ile Uşak Devlet Hastanesi arasındaki Kuzey Çevreyolu güzergahında bulunan 10 ev için yıkım kararı alındı.

Hastane ulaşımını kolaylaştırması amacıyla Akse Çamlığı ile Uşak Devlet Hastanesi arasındaki Kuzey Çevreyolu güzergahında bulunan 10 ev için yıkım kararı alındı. Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde gerçekleşen yıkıma Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Belediye Başkan yardımcıları Hakan Uludağ ve Ergün Kırdinli, Fen İşleri Müdürü Mustafa Dayıoğlu, Mahalle Muhtarı Baki Gencer ve evleri yıkılan vatandaşlar katıldı. Ev sahiplerinin evlerinin yıkılması sırasında belediye ekiplerine yardımcı olduğu görüldü.

YIKIM SORUNSUZ GERÇEKLEŞTİ

Yıkımın diğer illerde yaşanan olaylara rağmen kentte sıkıntı yaşanmadan gerçekleşmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Cahan, ev sahiplerinin yıkım sırasında sergilediği davranışın ülkeye örnek olması gerektiğini söyledi. Yıkımlarda hak sahiplerinin gönül rızalarının alınması gerektiğine dikkati çeken Başkan Cahan, huzurlu ve olaysız bir yıkıma imza attıklarına belirtti. Başkan Cahan, Türkiye genelinde gecekondu bölgelerindeki yıkımlarda yaşanan olumsuz olayların aksine 10 ev sahibi ile yaptığımız görüşmelerde mutabakata vararak huzurlu bir çalışma gerçekleştirdik. Akse Çamlığı'nda çevreyolu bağlantısının son halkası olan bölgede yolun geçeceği 10 konut sahibi yolun önemine bilinçli yaklaştı. Vatandaşlarımızın sorunsuz yaklaşımı ile gerçekleşen yıkımın ardından Kuzey Çevreyolunun hızla hizmete açılacağına inanıyoruz dedi.

GECEKONDULAŞMANIN ÖNÜNE GECECEĞİZ VURGUSU

Çalışmaların kısa sürede bitirilmesini hedeflediklerini aktaran Başkan Cahan, Bölgeden geçen çevreyolunun hemen bitirilmesi için ekiplerimiz hızlı ve titiz bir çalışma sergiliyor. Yolun tamamlanması ile birlikte kuzey ve güney çevreyolu birbirine sorunsuz bağlanacak. Aynı zamanda kuzeyde bulunan mahallelerde yaşayan vatandaşlarımız kent merkezine girmeden yeni hastane ve adliyeye gitme imkanına kavuşacak. Daha sonra ulaşım hatlarının da bölgeden bu yollar vasıtası ile geçmesini sağlayacağız. Bölgede çevre yolunun tamamlanması ve modern yapıların ortaya çıkmasıyla ilimizde gecekondulaşmanın önüne geçeceğiz diye konuştu. Bölgede uzlaşı sağlanarak yıkımların sağlandığını kaydeden Muhtar Baki Gencer, bu konuda fedakarlık ve sağduyu gösteren vatandaşlara teşekkür etti. Kuzey mahallelerinin daha iyi konuma gelebilmeleri için yapılacak yolun önemine değinen Muhtar Gencer, Kuzeyde tamamlanması planlanan çevre yolunun son etap çalışmaları Belediye Başkanı Nurullah Cahan ve ev sahiplerinin yaklaşımı ile başladı. Belediyemiz ve vatandaşlarımız bu çalışmalarda gönül birliği yaparak güzel bir işbirliği sergilemesi Türkiye'ye örnek bir davranıştır. Olaysız gerçekleşen yıkım bizleri mutlu etti dedi. Belediye ekiplerinin yıkımına yardımcı olarak örnek davranış sergileyen ev sahipleri, belediyenin kendilerine yardımcı olduğunu ve mağdur etmediğini belirterek, yıkım ve yıkım sonrası Belediye Başkanı Nurullah Cahan'la hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nurullah Cahan Türkiye Uludağ Uşak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title