Haberler

Uşak'ta Kadınlar, Şiddete Karşı Yürüdü

Uşak'ta kadınlar, şiddete karşı yürüdü UŞAK'ta düzenlenen yürüyüşte, kadına yönelik şiddet protesto edildi.

Uşak'ta kadınlar, şiddete karşı yürüdü

UŞAK'ta düzenlenen yürüyüşte, kadına yönelik şiddet protesto edildi.

Uşak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından '25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü'nde yürüyüş düzenlendi. Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ, Uşak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Koray Acar, Uşak Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrencilerin de aralarında bulunduğu yaklaşık 200 kişi yürüyüşe katıldı. Uşak Belediyesi önünden harekete geçen grup, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önüne kadar yürüdü. Kadına yönelik şiddette olan tepki, taşınan pankartlarla gösterildi.

Grup adına açıklama yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nde görevli Sosyolog Tuğba Boz, "Kadına yönelik her türlü şiddeti kınıyoruz. 25 Kasım 'Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması İçin Uluslararası Mücadele Günü' ilan edildi. Bu tanıma daha sonra ekonomik ihtiyaçlardan yoksun bırakarak uygulanan ekonomik şiddette dahil edilmiştir. İnsan hakları mücadelesinde kadına yönelik her türlü ayrımcılığı şiddeti reddediyoruz" dedi.

Açıklamanın ardından grup dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Uludağ Uşak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title