Haberler

Uşak Darbeye Karşı Kenetlendi

Türkiye'de yaşanan darbe girişimine karşı Uşak'taki siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları ortak tavır kararı aldı.

Türkiye'de yaşanan darbe girişimine karşı Uşak'taki siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları ortak tavır kararı aldı.

Ak Parti Uşak İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısına Ak Parti Uşak Milletvekilleri Alim Tunç ve Mehmet Altay, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Ak Parti Uşak İl Başkanı Servet Kuş, Merkez İlçe Başkanı Turgay Eser, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Kuvvet, Deri Karma OSB Başkanı İbrahim Karahallı, TÜMSİAD Uşak Şube Başkanı Muhterem Balta, MÜSİAD Uşak Şube Başkanı Nuri Aslan, işadamları ve partililer katıldı.

VATANDAŞIMIZIN VERDİĞİ MÜCADELE TÜM DÜNYAYA ÖRNEK OLDU

Darbe girişimine karşı ortak basın açıklamasını okuyan Ak Parti Uşak İl Başkanı Servet Kuş, 'Başkomutanımızın talimatıyla sokaklara çıkan, meydanlara sığmayan yüce milletimiz darbecileri, yüksek imanlarıyla şaşkına çevirmiş, inanmış yürekleri, vakur tavırlarıyla darbenin püskürtülmesinin en önemli aktörleri olmuşlardır. Darbe girişimine karşı vatandaşın ortaya koyduğu mücadele tüm dünyaya örnek oldu. Darbenin püskürtülmesinin en önemli aktörleri olan aziz milletimiz namlulara aldırmamış, tanklara prim vermemiş, bombalara göğüs gererek darbecilere tarihi bir ders vermiştir. Herkes şunu bilsin ki Uşak'taki sivil toplum kuruluşları ve işadamları olarak demokrasiye zarar vermeye çalışan her türlü girişimi kınadığımızı, halkın iradesini yok sayanların karşısında olduğumuzu açıkça beyan ediyoruz dedi.

MİLLETİMİZ HAŞHAŞİ ÇETEYE FIRSAT VERMEDİ

Türkiye'nin tarihi günlerden geçtiğini belirten Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, 'Millet olarak aynı Çanakkale'de yazdığımız destan gibi şimdi yeni bir destanı yazıyoruz. Türk milleti geçmiş tarihlerdeki kahramanlıkların bir tanesini de geçtiğimiz Cuma akşamı gerçekleştirdi. Devletimize, milletimize ve sistemimize el koyarak ülkemizi karanlık günlere götürmek isteyen Haşhaşi çeteye fırsat vermedik, vermeyeceğiz. Uşak olarak biz buradayızö dedi.

HESAP VERECEKLER

Ak Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay, 'Yaşadığımız olağanüstü süreç ve çok önemli kalkışma neticesinde meydanlara akın eden milletimiz, kalkışmayı gerçekleştirmeye çalışanlar milletin iradesine sahip çıkması karşısında emellerine ulaşamadı. Bu ülkeye ve geleceğine kast edenler yargı karşısında hesap vermek üzere tutuklanmaya başlandı. Haşhaşilerin darbe girişimleri sırasında hayatlarını hiçe sayarak geleceğimiz için canlarını feda eden sivil vatandaşlarımıza ve aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum dedi.

ÇOK ACI OLDU, YÜREĞİMİZ YANIYOR

Türkiye'de yaşanan darbe girişiminin çok acı olduğunu ifade eden Ak Parti Uşak Milletvekili Alim Tunç, 'Yaşanan olaylarda çok acı kayıplarımız var. Bu canilerin, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde olması mümkün değil. Bunların bizim askerimiz mümkün değil, insan olması da mümkün değil. Bunlar birlikte ekmeğini paylaştıkları kendi arkadaşlarına hunharca saldırıp bomba atabilen tipler. Ben böyle tiplerin ülkemizde bulunmasından utanç duyuyorum. Geçmişte Kurtuluş Savaşı ve Çanakkale Savaşı'nı yaşadık, 15 Temmuz'da bunlardan birisidir. Belki 100 yıl geçti ama Türk milletinin neler yapabileceğini hep birlikte gördük. Türkiye'de bugüne kadar milletin egemenliğine saldıran bir darbe girişimi olmadı. Bizler nasıl bizlere emanet edilen bu vatanı bugün koruduysak, dik duruşumuzla çocuklarımıza ve torunlarımıza emaneti teslim edeceğiz dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Alim Tunç AK Parti Türkiye Uşak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
title