Haberler

Urla'da Dolmuşçulardan Haraç Alan Çeteye Operasyon: 15 Gözaltı

Güncelleme:

İzmir-Urla arasında yolucu taşımacılığı yapan yolcu kooperatifine bağlı şoförlerden haraç topladığı iddia edilen organize suç örgütüne yönelik operasyonda 15 zanlı gözaltına alındı.

İzmir-urla arasında çalışan dolmuşların sahiplerine, şoförlerine ve bağlı bulundukları kooperatife baskı yapıp haraç toplayan bir grup, polisin baskınıyla çökertildi, 15 kişi gözaltına alındı. Zanlıların, İzmir ve Urla garajlarının yanı sıra yol üzerindeki belli duraklarda bekleyip, geçen minibüslerden haraç aldıkları, bunları da kendi defterlerine kaydettikleri ortaya çıktı.

EKİPLER ÇALIŞMA YAPTI

Urla Cumhuriyet Basvaclığı'na başvuran minibüs şoförleri, baskı ve tehditle, kendilerinden haraç alındığı şikayetinde bulundu. Savcılığın talimatıyla Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, çalışma yaptı.

KOOPERATİFE BASKI YAPIP SİNDİRDİKLERİ ORTAYA ÇIKTI

Araştırmalarda, zanlıların, özellikle yaz aylarında müşteri sayısı artan, İzmir-Urla arasında çalışan dolmuşların sahiplerine, şoförlerine ve bağlı bulundukları kooperatife baskı yapıp, sindirdikleri tespit edildi.

TOPLANAN PARALARI DEFTERE KAYDEDİYORLAR

Ayrıca, İzmir ve Urla garajlarından çıktıkları sırada dolmuşlardan haraç almalarının yanı sıra, yol üzerindeki belli duraklarda bekleyip, geçen minibüslerden yine para aldıkları da belirlendi. Toplanan bu paraların da defterlere kaydedildiği ortaya çıktı.

15 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Elde edilen bilgiler doğrultusunda, haraç toplayan gruba yönelik, Urla ve İzmir merkezde operasyon düzenlendi. Aralarında suç örgütünün lideri olduğu belirtilen Y.P.'nin de bulunduğu 15 kişi gözaltına alındı.

Zanlılarla birlikte pompalı tüfek, uyuşturucu madde, mermi ve para alınan minibüslerin listelerinin yazılı olduğu belgeler ele geçidildi. Gözaltına alınan zanlıların, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldüğü, yeni gözaltıların da olabileceği belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İzmir Urla 3. Sayfa Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title