Haberler

Urfa Fuar Kenti Olmaya Hazır

Güncelleme:

17 Mart'ta açılacak olan Şanlıurfa Yapı İnşaat ve Dekorasyon Fuarı'nın tanıtım toplantısı yapıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi: "Fuar alanını Ticaret ve Sanayi Odasıyla ortaklaşa yapıyoruz, ortaklaşa işleteceğiz"

TÜMSİAD Başkanı Sadık Sade: "Fuar alanı olmayan bir ilde 4 yılda yedinci fuar açılıyor. Bu gurur hepimizin.."

Fuarın resmi açılışı 17 Mart Perşembe günü saat 15.00'de yapılacak.

17 Mart'ta açılacak olan Şanlıurfa Yapı, İnşaat ve Dekorasyon Fuarı'nın tanıtım toplantısı yapıldı. TÜMSİAD Şanlıurfa Şubesinin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Start Fuarcılık Genel Müdürü Musa Öztürk ve TÜMSİAD Şanlıurfa Şube Yönetimi katıldı.

4 YIL ÖNCE BÜYÜK RİSKLER ÜSTLENEREK FUAR AÇMAYA BAŞLADIK

Açılış konuşmasında 4 yıl önce yaptıkları fuar girişimlerinin bugünkü fuarlara zemin oluşturduğunu belirten TÜMSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı Sadık Sade, "4 yıl önce birçok firmaya gelin Şanlıurfa'da fuar açalım dedik. Gerek kalıcı bir fuar alanımızın olmayışından gerekse fuar bilincinin ve kültürünün yerleşmemiş olmasından dolayı hiç kimse teklifimize olumlu cevap vermedi. Hatta bürokratlarımızdan bile bazıları bizi kararımızdan vazgeçirmeye çalıştılar. Teklifimize bir tek Start Fuarcılık olumlu yaklaştı. Dönemin Karaköprü Belediye Başkanı şimdiki Büyükşehir Belediye Başkanımız Belediyenin bütün imkânlarını fuar için seferber edebileceğini söyledi ve biz bu maratona başladık. Fuar alanı ve fuar kültürü olmayan bir yerde riski üstlenerek işe başladık. Fuar alanı olmayan bir ilde 4 yılda yedinci fuar açılıyor. Bu gurur hepimizin..Taşın altına elini koyan başta Büyükşehir Belediye Başkanıma ve emeği geçenlere çok şey borçluyuz. Bugün Şanlıurfa'da fuardan bahsediliyorsa Nihat Başkanım ve Start Fuarcılık sayesindedir" dedi.

FUAR ALANLARI KİMSENİN TEKELİNE GİRMEMELİ

Yeni fuar alanı çalışmalarına da değinen Başkan Sade, "Bugün Şanlıurfa kalıcı fuar alanına kavuşmanın arifesinde.. 4 yıl önce Belediye Başkanımızın kurguladığı proje çok şükür hayata geçiyor. Burada önemli bir tehlikenin altını çizmek istiyorum. Fuar alanları kurulduktan sonra bir firmanın tekeline girmemeli. Eğer girerse rekabet ortadan kalkar ve şehir fuarcılıktan istifade edemez. Gaziantep örneğinde olduğu gibi şehrin kurum ve kuruluşları birleşsin, kalıcı fuar alanını yapsın ve beraber kuracakları şirket işletsin. Aksi takdirde 4 yıldır karınca misali yürüttüğümüz çabalar boşa gider" şeklinde konuştu.

19 TÜMSİAD ŞUBESİ ŞANLIURFA'DA

19 Şube Başkanının fuar açılışı için Şanlıurfa'da olacağını söyleyen TÜMSİAD Başkanı Sade, "19 il Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri açılış günü ilimizde olacaklar. 200 kişilik misafir gurubumuzla Bölge İstişare Toplantısını da gerçekleştireceğiz. Terör endişesi nedeniyle yönünü Batıya çeviren yatırımcılarımızı, Doğunun en huzurlu limanı Şanlıurfa'da yatırım yapmaya davet edeceğiz" dedi.

BAŞKAN ÇİFTÇİ: KİMSE YANLIŞ BİLGİLENDİRMELERE İTİBAR ETMESİN

Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi toplantıda yaptığı konuşmada, Fuar alanını Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte yaptıklarını söyledi. Başkan Çiftçi, "Yeni fuar alanını Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte yapıyoruz. Tamamlandıktan sonra yönetimi de ortaklaşa yapılacaktır. Kimse bu konudaki yanlış bilgilendirmelere itibar etmesin. Biz Şanlıurfa'nın gelişimine bakıyoruz. Kim Şanlıurfa'ya yatırım yaparsa onun yanındayız. Bizim için önemli olan ilimizin gelişmesidir" şeklinde konuştu.

ŞANLIURFA'DA FUAR KÜLTÜRÜ OLUŞMAYA BAŞLADI

Büyükşehir Belediye Başkanı Çiftçi, "Şanlıurfa'da artık fuar kültürü oluşmaya başladı. Kimsenin cesaret edemediği organizasyonlara TÜMSİAD ve Start Fuarcılık imza attı. Bugüne kadar Şanlıurfa bir fuar kenti olmaya hazırlandı. Şimdi hazır ve sıra bizde.. İnşallah 11 Nisan'da yeni fuar alanın temelini atıyoruz. Kısa zamanda tamamlayacağız. Bu sayede Şanlıurfa'da daha donanımlı fuarlar açılacaktır. Hızla nüfusu artan ve büyüyen İlimizde Yapı ve İnşaat fuarlarının açılması bu açıdan bakıldığında oldukça önemli.." diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Musa Öztürk Şanlıurfa Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title