Haberler

Urfa'da Fuar Alanı Başka Bahara Kaldı

Güncelleme:

ŞUTSO, Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Karaköprü'de kalıcı fuar alanı yapacaktı. Ancak ilgili bakanlıkların, ŞUTSO'nun mevzuatı gereği böyle bir harcama yapamayacağını bildirmesi üzerine şehrin fuar alanı projesi başka bahara kaldı.

Şanlıurfa, tarım ve sanayi cazibe merkezi haline getirilmeye çalışılsa da hala şehrin bir fuar merkezi bulunmuyor. Geçen aylarda tarım fuarı yapılmış, beraberinde ise birçok eksikliği de getirmişti. Birçok firma ve yatırımcının katıldığı fuar çamur deryası içinde geçmişti. Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odasıyla (ŞUTSO) Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi kalıcı bir fuar alanı için ortak protokol üzerinde anlaşmış hatta yer temini konusunda da ilk adımlar atılmıştı. Ancak Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, ŞUTSO'nun mevzuatı gereği böyle harcama yapamayacağını açıkladı.

ŞUTSO GİRİŞİMDE BULUNDU AMA…
Şehirde bir fuar alanının yapılması için Ticaret ve Sanayi Odası kolları sıvamıştı. Eski ŞUTSO Başkanı Sabri Erteken'in Cemaat operasyonları kapsamında tutuklanmasının ardından başkanlık görevini Halil Akkaya üstlenmişti. Halil Akkaya, şehrin kanayan yarası olan fuar alanı yapılması için çalışmalara başladı. Ancak geçtiğimiz günlerde Akkaya, bir gazeteye verdiği demeçte kullandığı cümlelerle fuar alanının başka bahara kalabileceğini anlattı. Fuar ile ilgili kendisine sorulan soruya, "Biz fuar projesinde son noktaya geldik fakatTicaret ve Sanayi Odası olarak oraya para harcayamayacağımızı bildirdiler. Ticaret ve Sanayi Odaları ile Ticaret Borsaları ancak kendi idare binalarını kendi paraları ile yapabiliyorlarmış. Büyükşehir Belediye Başkanımız Nihat Çiftçi ile de görüştüm, yeni gelen vali ile de görüşeceğiz, Bakanımızla da görüşüp formüller arayacağız. Bize özel bir imtiyaz tanımalarını rica edeceğiz. Bu fuar alanını Büyükşehir Belediyesi ile ortak yapıyoruz. İnşallah çözeceğiz. Bu fuar alanının yapılması için 10 milyon TL ile 20 milyon TL arasında bütçe gerekebilir" dedi. (Kaynak: Gazete İpekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Şanlıurfa Ekonomi Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title