Haberler

Üretici "Bıyıklı Kavunu"Nu Marka Yapmak İstiyor

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Bıyıklı kavunu üreticileri - Kavun istifleyen üreticiler - Fiyat pazarlığı yapan alıcı ve satıcı - Koçarlı Ziraat Odası Başkanı Mutlu Öztürk'ün konuşması - Üretici Ali Dirik'in konuşması - Üretici Harun Gök'ün konuşması Üretici "Bıyıklı kavunu"nu marka yapmak istiyor- Koçarlı Ziraat Odası Başkanı Öztürk: - "Farklı yerlerde üretilen kavunlar "Bıyıklı" adı kullanılarak satılıyor, bunun önüne geçmek için markalaşma yönünde girişimde bulunacağız" Türkiye'nin önemli tarım kentlerinden Aydın'da incirden sonra kavun üreticileri de patent alıp markalaşmak istiyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Bıyıklı kavunu üreticileri - Kavun istifleyen üreticiler - Fiyat pazarlığı yapan alıcı ve satıcı - Koçarlı Ziraat Odası Başkanı Mutlu Öztürk'ün konuşması - Üretici Ali Dirik'in konuşması - Üretici Harun Gök'ün konuşması Üretici "Bıyıklı kavunu"nu marka yapmak istiyor- Koçarlı Ziraat Odası Başkanı Öztürk: - "Farklı yerlerde üretilen kavunlar "Bıyıklı" adı kullanılarak satılıyor, bunun önüne geçmek için markalaşma yönünde girişimde bulunacağız" Türkiye'nin önemli tarım kentlerinden Aydın'da incirden sonra kavun üreticileri de patent alıp markalaşmak istiyor.Koçarlı Ziraat Odası Başkanı Mutlu Öztürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede özellikle Bıyıklı mahallesinde 400 ile bin dönüm arasındaki arazide kavun üretimi yapıldığını, yaklaşık bin kişinin geçimini de bu ürünün üretiminden sağladığını bildirdi.Bölgelerinde yetişen kavunun tercih edildiğini aktaran Öztürk, farklı yerlerdeki üretimlerin "Bıyıklı" adı kullanılarak satıldığını öne sürerek, bu tür sorunların önüne geçmek için "markalaşma" yönünde girişimlerde bulunacaklarını söyledi.Bu amaçla önce kooperatif kuracaklarını, bunun üreticinin sıkıntılarını da önemli oranda azaltacağını söyleyen Öztürk, "Kooperatifleşme konusunda emin adımlar attık. Kooperatifleşerek ürünlerimiz için patent başvurusu yapacağız. Koçarlı Ziraat Odası ve belediye olarak bu işin takipçisi olacağız" dedi.- "Bıyıklı kavununun Türkiye'de namı var"Kavun üreticiliği yaparak geçimini sağlayan Ali Dirik, üretimlerinin kooperatif olmadan iyi değerlendirilemediğini savunarak, "Kooperatifimiz olursa malımızı istediğimiz gibi değerlendirebiliriz. Bıyıklı kavununun Türkiye'de namı var. Biz bu kavunun markalaşmasını istiyoruz" ifadesini kullandı. Üreticilerden Harun Gök ise, "Bıyıklı kavununun adını kullanarak başka ürünler satılıyor. Bunu engellemek için patent almak şart" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Koçarlı Aydın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title