Haberler

Ürdün Kralı Abdullah Kosova'da

Ürdün Kralı 2. Abdullah, son iki yılda yüz binlerce Müslümanın DAEŞ tarafından öldürüldüğünü belirterek, "Bu nedenle tepkimizi bir an önce göstermeliyiz" dedi.

Ürdün Kralı 2. Abdullah, son iki yılda yüz binlerce Müslümanın DAEŞ tarafından öldürüldüğünü belirterek, "Bu nedenle tepkimizi bir an önce göstermeliyiz" dedi.

Resmi temaslarda bulunmak Kosova'nın başkenti Priştine'ye gelen Kral Abdullah, Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga ile bir araya geldi.

Kral Abdullah, Kosova Cumhurbaşkanı Jahjaga tarafından resmi törenle karşılandı.

Cumhurbaşkanlığındaki görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Kral Abdullah, Priştine'de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Kosova'nın bölge istikrarında önemli bir rol üstlendiğini ifade etti.

Kral Abdullah, şahsen ve devlet olarak her zaman Kosova'nın yanında olduklarını belirterek, hem Avrupa'nın hem de İslam'ın terör saldırılarıyla karşı karşıya olduğu bir dönemde, Müslüman çoğunluğun yaşadığı Kosova'da hoşgörü içinde yaşandığına işaret etti.

Paris'te meydana gelen terör saldırılarına da değinen Kral Abdullah, "DAEŞ, Müslümanları da öldürüyor. Böyle acımasız gruplar, hiçbir yasa ve kanuna saygı duymaz. DAEŞ tarafından son iki yılda yüz binlerce Müslüman öldürüldü. Bu nedenle tepkimizi bir an önce göstermeliyiz" ifadesini kullandı.

Kosova Cumhurbaşkanı Jahjaga da Paris'teki terör saldırılarına ilişkin, "Fransa'da yapılan saldırı dünya üzerindeki her özgür ülkeye yapılmıştır. Bu, tüm insanlığa yapılmış bir saldırıdır. Bu noktada, örgütlerin sonunu getirecek kaynakların bulunması önceliğimiz olmalıdır" şeklinde konuştu.

Ürdün Kralı Abdullah, Priştine'deki temasları kapsamında ayrıca Başbakan İsa Mustafa ile de bir araya geldi.

Kaynak: AA / Güncel

Ürdün Kralı Abdullah Priştine Kosova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title