Haberler

Ürdün'deki Suriyeli Sığınmacılar

Ürdün'ün, Suriyeli sığınmacılar için sağlık alanında 2 milyar doları aşkın harcama yaptığı bildirildi.

Ürdün'ün, Suriyeli sığınmacılar için sağlık alanında 2 milyar doları aşkın harcama yaptığı bildirildi.

Ürdün Sağlık Bakanı Muhammed eş-Şiyab, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ürdün'ün, 2012 yılının başında Suriyeli sığınmacıları kabul etmesinin ardından yaptığı harcamaların büyük bir yükün teşkil ettiğine dikkati çekti.

Şiyab, "Sağlık sektörünün üzerindeki bu yükün maliyeti çok yüksek. Sadece bir yılda yaklaşık 381 milyon dolar harcama yapıldı. Suriyeli sığınmacıların 2012 yılının başında ülkeye kabul edilmesinden bu yana sağlık sektöründe yapılan harcama 2,11 milyar doları buldu." dedi.

Muhammed eş-Şiyab, ülkedeki hastanelerde 2012 yılı başından Ağustos 2016'ya kadar 630 binden fazla sığınmacının sağlık hizmetlerinden faydalandığına işaret ederek, bunlardan 14 bininin ameliyat edildiğini, 1,8 milyon kişinin de sağlık ocaklarındaki hizmetlerden yararlandığını söyledi.

Suriyeli sığınmacılara sağlık hizmetleri sunulurken Ürdün vatandaşlarıyla eşit hakların tanındığını vurgulayan Şiyab, Suriyelilerin yoğunlukta bulunduğu ülkenin kuzey illeri başta olmak üzere sığınmacıların genel anlamda sağlık sektörüne, özel anlamda ise hastane ve sağlık ocaklarına baskı oluşturduğunu kaydetti.

Ürdün Planlama ve Uluslararası İşbirliği Bakanlığının raporuna göre, ülkede 1 milyon 390 bin Suriyeli sığınmacı yaşıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Ürdün Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title