Haberler

Ünye'de Organ Bağışı

Ordu’nun Ünye ilçesinde beyin ölümü gerçekleşen hastadan alınan organların 5 kişiye umut olduğu bildirildi.

Ünye ilçesinde beyin ölümü gerçekleşen hastadan alınan organların 5 kişiye umut olduğu belirtildi.

Ünye Özel Çakırtepe Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Ufuk Ercan, yaptığı açıklamada, Karadeniz Teknik Üniversitesinden gelen genel cerrah Doç. Dr. Serdar Topaloğlu ve nakil ekibiyle organların alındığını söyledi.

Ünye'de ilk kez böyle bir operasyon yapıldığını vurgulayan Ercan, "Organ bağışıyla ilgili çalışma, Ünye'de bir ilkti. Bize Akkuş'tan sevk edilen hastanın beyin ölümü gerçekleşmişti" dedi.

Beyin ölümü gerçekleşen hastaların yaşama süresinin en fazla 48-72 saat olduğuna işaret eden Ercan, kısıtlı sürede hasta yakınlarının onayının alınması, Türkiye genelinde organ ihtiyacının saptanması, organları alacak kurulun organize edilmesinde zamanla yarışıldığını kaydetti.

Bağışlanan organların 5 kişiye hayat olduğunu dile getiren Ercan, "Hasta yakınlarına gösterdikleri hassasiyet ve duyarlılıktan dolayı çok teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.

Hastanenin Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Musa Yılmaz Acar ise hastanelerine getirilen 64 yaşındaki çiftçi Hacı Ali Işık'ın beyin ölümünün gerçekleştiğini, ailesinin organlarını bağışlaması ile kornea, böbrek ve karaciğerinin alındığını anlattı.

Hastanelerinde 3 saat süren operasyonla başarılı bir şekilde organların alındığını belirten Acar, "Böbreklerden biri Erzurum'a, diğeri Samsun'a gönderilerek 2 diyaliz hastasına umut oldu. Karaciğeri Trabzon'a, kornealar ise Samsun'a gitti. Bağışlanan organlar, organ bağışı bekleyenlere can oldu" diye konuştu.

Türkiye'de organ bağışı bekleyen 25 bin kişi olduğuna işaret eden Acar, organ bağışının önemine dikkati çekti. - Ordu

Kaynak: AA / Güncel

Karadeniz Türkiye Ordu Ünye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title