Haberler

Ünlü Yazar Kaleme Aldığı Romanını Kitapseverler İçin Okudu

Yazar Bahadır Yenişehirlioğlu, Kitap Bizden Okumak Sizden etkinliği kapsamında düzenlenen etkinliğe katılarak 1915 yılında geçekleşen Ermeni Tehciri konusunda yazdığı romanı, etkinliğe katılan kitapseverler için okudu.

Yazar Bahadır Yenişehirlioğlu, Kitap Bizden Okumak Sizden etkinliği kapsamında düzenlenen etkinliğe katılarak 1915 yılında geçekleşen Ermeni Tehciri konusunda yazdığı romanı, etkinliğe katılan kitapseverler için okudu.

Bahadır Yenişehirlioğlu'nun 1915 yılında gerçekleşen Ermeni tehcirini anlattığı kitabı Kanaviçe, Bayrampaşa'da yazarın da katıldığı Kitap Bizden Okumak Sizden etkinliğinde ele alındı. Mürekkep Kokan Eller Derneği, Bayrampaşa Belediyesi ve Kızılay Bayrampaşa Kadın Kollarının katkılarıyla gerçekleştirilen etkinliğe çok sayıda kişi katıldı.

AMAÇ, KİTAP OKUMA ALIŞKANLIĞINI ARTIRMAK

Etkinliğin amacını anlatan Mürekkep Kokan Eller Derneği Başkanı Yusuf Samet Çakır, "Bayrampaşa'da, Kitap Bizden Okumak Sizden etkinliğimizle bugün Bahadır Yenişehirlioğlu hocamızın Kanaviçe kitabını okuyacağız. Daha önce Eyüp Sultan'da size dört periyotluk bir kitap okuma etkinliği gerçekleştirdik. Bu etkinlikte kitap okuma alışkanlığına farkındalık oluşturmak için ve bu alışkanlığı daha yüksek seviyelere çıkarmak için çabalamaktayız. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)'nun verilerine göre Türkiye'de kitap okuma alışkanlığı günde bir dakikadır. Biz bu alışkanlığı daha yüksek seviyelere çıkarmak için mücadele eden bir kurumuz" diye konuştu.

"OKUMA ALIŞKANLIĞINDAN UZAKLAŞTIK"

Türkiye'de kitap okuma oranının beklenenin çok daha altında olduğuna dikkat çeken Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner ise, "Ülkemizin ihtiyacı olan ve tamamen artık kitapları raflarda bıraktığımız, hiç kitapla buluşmadığımız ve bir çok yazarımızın kitaplarının artık depolarda kaldığı, onları da halkımızla buluşturduğumuz böylesi bir etkinliği tebrik ediyorum. Bu Bayrampaşa için bir başlangıç. Olması gereken birşeyi yapıyorlar. Çünkü biz maalesef biz kitap okuma alışkanlığından uzaklaştık. Bu kitap etkinliğinin çok önemli olduğunu ifade etmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

"HAYIR VE EĞİTİM PROJELERİNDE AKTİF OLACAĞIZ"

Kızılay Bayrampaşa Kadın Kolları Başkanı Sümeyra Aydıner de,"Yeni kurulan Kızılay Kadın Kolları olarak gerçekleştirdiğimiz ilk proje olması nedeniyle bu proje bizim için ayrı bir heyecan ve öneme sahip. Bu projeyle Kızılay'ın sosyal sorumluluk projelerinde de aktif olabilen bir kurum olduğunu göstermek istedik. Bunun yanında planladığımız hayır ve eğitim odaklı projelerimizle de Bayrampaşa'da aktif olacağız" dedi.

YAZDIĞI ROMANI KİTAPSEVERLER İÇİN OKUDU

Konuşmaların ardından sahneye çıkan Bahadır Yenişehirlioğlu, kitaplarında genel olarak yakın tarihte yaşanan olaylara değindiğini anlattı. Yazar, 1915 yılında gerçekleşen Ermeni tehcirini anlattığı kitabı Kanaviçe'nin bir bölümünü etkinliğe katılan kitapseverler için seslendirdi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bahadır Yenişehirlioğlu Bayrampaşa Kızılay Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title