Haberler

Ünlü Kalp Cerrahına Saldırı Kişi Tutuklandı

Güncelleme:

Kars'ta Prof. Dr. Bingür Sönmez'e tabancayla ateş edip yaralayan Sarıkamış eski Belediye Başkanı İlhan Özbilen, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Saldırgan TUTUKLANDI

Kars'ta Prof. Dr. Bingür Sönmez'e tabancayla ateş edip yaralayan Sarıkamış eski Belediye Başkanı İlhan Özbilen, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Kars Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, "24 Ağustos Pazar günü saat 10.50 civarında Sarıkamış ilçesinde Prof.Dr. Bingür Sönmez'e silahlı saldırı düzenlenmiştir. Saldırıda el ve ayağından yaralanan Prof. Dr. Bingür Sönmez, Sarıkamış Devlet Hastanesi'ndeki ilk müdahalenin ardından Kafkas Üniversitesi Sağlık, Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınmıştır. Olayla ilgili, saldırıyı gerçekleştiren İ.Ö., adam öldürmeye teşebbüsten gözaltına alınmış, çıkarıldığı mahkemece tutuklanıp cezaevine gönderilmiştir" denildi.

Öte yandan yapılan saldırının ardından Prof. Dr. Bingür Sönmez'in Başkanı olduğu Sarıkamış Dayanışma Grubu Yönetim Kurulu adına Ahmet Günay da yazı bir açıklama yaparak saldırıyı kınadı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Sarıkamış Dayanışma Grubu Genel Başkanımız Prof. Dr. Bingür Sönmez'e yönelik menfur saldırıyı nefretle kınıyoruz. Bu vesile ile genel başkanımıza yönelik saldırının sıradan bir meczubun saldırısı olmadığını, bunun 1914- 1915 Sarıkamış Şehitlerini ülkemizin ve tüm dünyanın gündemine taşıyarak bu trajik olayı insanımızın toplumsal belleği ve vicdanında hak ettiği yere yeniden oturtan ve bu uğurda olağanüstü bir çaba ve mesai harcayan sayın genel başkanımıza yönelik bu saldırının arkasında, Sarıkamış şehitlerinin ve Sarıkamış'ın hak ettiği yere gelmesini hazmedemeyen, son olarak da Sarıkamış'ta hayatını kaybeden şehitlerin anısına layık dev bayrak direğinin Sarıkamış Bayraktepe'ye dikilmesini sindiremeyen zihniyetin olduğunu tüm kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İlhan Özbilen Bingür Sönmez Sarıkamış Kars Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
title