Haberler

Ünlü Doktor, Engellilere Rehber Köpekleri Önerdi

Güncelleme:

Rehber Köpekler Derneği'nin Mariott Hotel'de düzenlediği sonbahar balosu seçkin konukların katılımı ile gerçekleşti.

Davetin en şık isimlerinden biri de özellikle genetik konusunda yaptığı çalışmalarla tanınan ünlü doktor Sibel Özgül'dü.

Birleşik Krallık Büyükelçisi Richard Moore ve eşi Maggie Moore'un ev sahipliğindeki davette yakın dostları ile bir araya gelme fırsatını yakalayan Özgül, rehber köpeklere dikkat çekilen balonun oldukça önemli olduğunu belirtti.

"Tam 65 ülkede görme engellilerin gözü kulağı ve en yakın dostu olan bu eğitimli hayvanlar, evlerdeki arkadaşlarımızdan bir parça daha önemli. Engelli bireylerin en büyük yardımcısı olan rehberler, onların yaşamına pek çok katkıda bulunuyor. Bir can dostu vazifesi gören bu köpekler, engelli kişilerin iş ve sosyal yaşama katılmalarına ciddi şekilde yardımcı oluyor. Bu nedenle özellikle Engelliler Haftası'nda gerçekleşen bu davetin önemli bir etkinlik olduğunu düşünüyorum. Umarım bu rehber hayvanlar, bizim ülkemizde de yaygınlaşır ve dezavantajlı kişilerin yaşamına güzellik getirirler" diye konuştu. Davet boyunca yakın dostları ile görüşme fırsatını bulan Sibel Hanım, geceden oldukça neşeli ayrıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Birleşik Krallık Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title