Haberler

Üniversitenin Bahçesine Domuzlara Karşı 4 Kilometrelik Set

Güncelleme:

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde özellikle kış aylarında yiyecek bulmak için kampüs içerisine giren domuz sürülerini engellemek amacıyla, 4 kilometrelik set çekiliyor.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde özellikle kış aylarında yiyecek bulmak için kampüse giren domuzları engellemek amacıyla, 4 kilometre uzunluğunda bir duvar inşa edilmesi için çalışmalara başlanıldı.

YÖNETİM TEDBİR KARARI ALDI

Sivas'ta kış ayları nedeniyle kırsal kesimde yiyecek bulmakta güçlük çeken domuz sürülerinin önceki yıllarda sık sık Cumhuriyet Üniversitesi kampüsüne inmesi üzerine, yönetim tedbir kararı aldı.

İKİNCİ ÖĞRETİM ÖĞRENCİLER TALEP ETTİ

Üniversite yakınındaki Kardeşler Ormanı'ndan gelen domuz sürülerinin öğrenci ve porsoneli ürkütmesi üzerine, alana girişlerini önlemek için çalışma başlatıldı. Özellikle ikinci öğretim gören öğrencilerden gelen talepleri dikkate alan üniversite yönetimi, ormanlık alan ile üniversite kampüsü arasına duvar yaptırmaya karar verdi.

UZUNLUĞU 4 KİLOMETRE OLACAK

60 santimlik istinat duvarı örülerek, üzerine de tel örgü eklenmeye başladı. 2 metre 10 santim yüksekliğindeki set ile yabani hayvanların kampus içerisine girilmesinin önleneceği belirtildi. Setin toplam uzunluğunun 4 kilometre olacağı öğrenildi.

"ARTIK YABANİ HAYVANLAR GİREMEYECEK"

Devam eden duvar inşaatında incelemelerde bulunan Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Alim Yılmaz, "Üniversitemizin üst kısmı ormanlık alan olduğu için özellikle kış aylarında yabani hayvanlar üniversitemize su ve yiyecek bulmak için geliyorlar. Özellikle domuzların çok fazla geldiğini biliyoruz. Üniversitemizde ikinci öğretim yapılıyor. Öğrencilerimiz gece 22.30'da dersten çıkıyorlar. Bir de lojmanlarımızda oturan hocalarımız var. Yabani hayvanların üniversitemize girmesini, herhangi bir tehlikenin oluşmasını önlemek için bir duvar çekmeye karar vermiştik. Bundan sonra artık yabani hayvanların üniversitemize girmesi bu sayede engellenmiş olacağız" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title