Haberler

Üniversitelilerle Ailelerinden Soruşturma Tepkisi

İzmir'in Bornova İlçesi'ndeki Ege Üniversitesi Kampüsü'nde çıkan öğrenci olaylarında Fırat Çakıroğlu'nun öldürülmesinin ardından, senato kararı gereği basın açıklaması ve eylemlerin yasaklanması sonrası, bazı öğrenciler hakkında başlatılan soruşturmalara, öğrenciler ile aileleri tepki gösterdi.

İzmir'in Bornova İlçesi'ndeki Ege Üniversitesi Kampüsü'nde çıkan öğrenci olaylarında Fırat Çakıroğlu'nun öldürülmesinin ardından, senato kararı gereği basın açıklaması ve eylemlerin yasaklanması sonrası, bazı öğrenciler hakkında başlatılan soruşturmalara, öğrenciler ile aileleri tepki gösterdi.

İzmir'de, Eğitim Sen 3 No'lu Şube'de yapılan basın toplantısına, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, öğrencilerden Özgür Duran, Tuana Uğuz, Duran'ın babası Bayram Duran, Tuana Uğuz'un annesi İlknur Tavşan ve Sendikanın Şube Başkanı Ümit Akıncı katıldı. Basın açıklamasını Tuana Uğuz yaptı. Uğuz, "20 Şubat 2015 tarihinde Ege Üniversitesi'nde yaşanan olayların ardından birçok üniversiteli yaralanırken, bir üniversiteli ise hayatını kaybetmişti. Üniversite yönetimince yaşanan olayın faturası devrimci, demokrat öğrencilere kesildi. Kampüs içerisinde yapılan sanatsal, kültürel, bilimsel tüm faaliyetler yasaklandı. Tüm bu yasaklar karşısında çeşitli etkinliklerle tepkisini dile getirmek isteyen, yaşam alanlarına, üniversiteyi üniversite yapan değerlere sahip çıkmak ve yeniden var etmek isteyen üniversiteliler hakkında yüzlerce disiplin soruşturması açıldı. Açılan soruşturmaların gerekçeleri ise balon şişirmek, kitap okumak, halay çekmek, fidan dikmek gösterilirken, bu gerekçeler ile üniversitelilere okuldan uzaklaştırma cezaları verildi" dedi.

Öğrencilerin aileleri de polis tarafından, çocuklarıyla ilgili aranmalarına tepki gösterdi. CHP'li Bayır, teröristle öğrencinin aynı kefeye konmaması gerektiğini belirterek, "Her anne baba çocuğunun özgür bir ortamda, birey olup vatanına hizmet etmesini ister. Bu hizmet kimi zaman doktor, kimi zaman akademisyen olarak yapılabilir. Ben 55 yaşındayım böyle bir saçmalık görmedim. Kafe kapandı diye balon uçuran çocuklar ne yapmalıydı. Ellerine silah alıp sağa sola mı ateş etsinler. Dağdan gelip asker ve polise ateş ederek şehit eden teröristle bu çocukları aynı kefeye nasıl koyarsınız? Bu bir korkutma ve sindirme siyasetidir. Ama bizler korku imparatorluğu yaratılsa bile özgürlüğün yanında olacağız" diye konuştu. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ege Üniversitesi Bornova İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI SEYRAN HAMİLE KALACAK MI? Yalı Çapkını Seyran ölecek mi? 4 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
title