Haberler

Üniversiteli Kadir, Eğirdir Gölü'nde Aranıyor

Isparta'da, 2 gün önce Eğirdir Gölü Altınkum plajına gelen ve kendisinden haber alınamayan Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) öğrencisi 26 yaşındaki Kadir Keskin, arama kurtarma ekipleri tarafından gölde aranıyor.

Isparta'da, 2 gün önce Eğirdir Gölü Altınkum plajına gelen ve kendisinden haber alınamayan Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) öğrencisi 26 yaşındaki Kadir Keskin, arama kurtarma ekipleri tarafından gölde aranıyor.

SDÜ Teknik Eğitim Fakültesi'nde Tesisat Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Kadir Keskin, 16 Temmuz'da Eğirdir Gölü Altınkum plajına geldi. Görgü tanıkları, Keskin'in akşam saatlerine doğru gölde olduğunu fark etti. Saat 21.00 sıralarında ise belediye ekipleri güvenlik kontrolü yaparken, sahilde erkek kıyafeti buldu. Cüzdandan Kadir Keskin adına kayıtlı kimlik çıkması üzerine anons yapıldı, kimliğin sahibi çıkmayınca polise haber verildi. Bu gelişmenin ardından sahilde arama çalışması başlatıldı.

ANTALYA'DAN DALGIÇ POLİS EKİBİ

Olayın İl Afet Acil Durum Müdürlüğü'ne (AFAD) bildirilmesi üzerine AFAD ekipleriyle birlikte Eğirdir ve Kovada Gölleri Koruma Birliği ekipleri arama yaptı. Hava muhalefeti nedeniyle sağlıklı yürütülemeyen arama kurtarma çalışmaları, bugün de sürdürüldü. AFAD ekibi sonar cihazıyla gölü tararken, dalgıçlar da plaja yakın mesafede arama çalışması yürüttü. Görüş mesafesinin düşük olması, çalışmaları olumsuz etkiledi. Arama kurtarma çalışmalarına Antalya'dan gelen 5 kişilik dalgıç polis ekibi destek verirken, balıkçılar da durumdan haberdar edildi.

TEMENNİMİZ ÇIKIP GELMESİ

Çalışmaları yerinde izleyen Eğirdir Kaymakamı Yalçın Yılmaz, iki gündür devam eden aramanın sürdüğünü, ekip sayısının artırılacağını söyledi. Kaymakam Yılmaz, "Temennimiz boğulma ihtimalinin geçerli olmaması. Diğer seçenekler de değerlendiriliyor. İnşallah, elim bir hadise gerçekleşmez. Umuyoruz ki çıkıp gelir" dedi. Kaymakam Yılmaz, hava koşullarının arama çalışmalarını zorlaştırdığını, bugün nispeten daha iyi olduğunu, her şeye rağmen aramanın sürdüğünü kaydetti.

UMUDUMUZU YİTİRMEDİK

Kadir Keskin'in İstanbul'dan Isparta'ya gelen ailesi ise plajda bekleyişini sürdürüyor. Baba Kazım Keskin, umutlarını yitirmediklerini belirterek, "Çocuğumun göle girdiği görülmüş. Elbisesini bırakmış. İnşallah gölde olmaz, başka yerden çıkar. En son 5 gün önce internet üzerinden kız kardeşiyle görüşmüştü. Umudumuz var Allah'tan. Belki bu gölde olmayabilir. Belki, boğulma süsü de vermiş olabilir" dedi. - Isparta

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kadir Keskin Altınkum Isparta Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title