Haberler

Üniversiteler Arası 8. Genç Ceza Hukukçuları Kongresi -

Hukuk fakültesi öğrencileri, akademisyenler, ceza hukuku asistan ve takım çalıştırıcılarının katıldığı Üniversiteler Arası 8. Genç Ceza Hukukçuları Kongresi Çarşamba ilçesinde sürüyor.

Hukuk fakültesi öğrencileri, akademisyenler, ceza hukuku asistan ve takım çalıştırıcılarının katıldığı Üniversiteler Arası 8. Genç Ceza Hukukçuları Kongresi Çarşamba ilçesinde sürüyor.

Ondokuz Mayıs Üniversitesinin ev sahipliğinde 3 Nisan'da başlayan ve bu akşam yapılacak kapanış töreni ile sona erecek kongreye Özyeğin Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Gediz Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Bakü Devlet Üniversitesi ve Karadeniz Teknik Üniversitesi hukuk fakültelerinden temsilciler katılıyor.

OMÜ Ali Fuat Başgil Hukuk Fakültesi yerleşkesinde devam eden kongrede, AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Özyeğin Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yener Ünver, Üniversiteler Arası 8. Genç Ceza Hukukçuları Kongresi'nin öğrencileri ön plana çıkaran çok önemli bir kongre olduğunu belirtti.

Kongrede bütün öğreti, mevzuat ve yargı içtihatlarının tartışıldığını vurgulayan Ünver, "Kongrede öğrencilerin yanında hocalarımız, yani üniversitelerin ceza hukukunda uzman profesörler, doçentler ve yardımcı doçentlerle birlikte asistanlar görev alıyor. Bütün yargı içtihatları taranmakta ve öğrenciler tarafından değerlendirilmektedir. Seçtiğimiz ortak bir konuya ilişkin olarak öğrenciler bütün mevzuatı tarayarak bilimsel karşılaştırma yapıyor. Hocalar mümkün olduğu kadar müdahale etmiyor, öğrencilerimiz yargı uygulaması ve mevzuatı, öğretiyi bir araya getirerek güncel problemleri tartışıyor" dedi.

Tartışmalar sırasında hukukla ilgili olası yanlış anlaşılmalarda akademisyenlerin devreye girdiğine işaret eden Ünver, "Burada çok önemli olan şey öğrencilerin analiz yeteneklerini geliştirmek, tamamen sorgulayıcı bir hukukçu olarak yetişmelerini önermek ve uygulamadan haberdar olmalarını sağlamak. Öğrenciler bir taraftan analiz kabiliyetlerini geliştirirken öteki taraftan da sorgulayıcı bir hukukçu kimliğine bürünüyorlar" ifadelerinde bulundu.

Kongreyi çok önemsediklerini belirten Ünver, şunları dile getirdi:

"Çünkü her defasında çeşitli sınıflarda öğrenim gören iyi hukuk öğrencileri katılıyor. Arkasında bunun 4-5 aylık bir çalışma var ve hocaların koçluğunda çalışıyorlar. Bir yarışma tarzında ama daha çok sorunu ortaya koyma, güncel konuları irdelemek, sorgulayıcı bir metot geliştirebilmek ve burada geçirdikleri bir kampta Türkiye'nin en önemli üniversitelerinden, konusunda uzman hocalarla bir haftalık bir kamp geçirmelerini sağlamaya çalışıyoruz."

Üniversiteler Arası 8. Genç Ceza Hukukçuları Kongresi, 10 oturumun ardından kapanış töreniyle sona erecek.

-genç ceza hukukçuları kongresi

Kaynak: AA / Güncel

Selçuk Üniversitesi Gediz Üniversitesi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title