Haberler

LYS Üniversite Tercih Sonuçları Açıklandı

Güncelleme:

Milyonlarca öğrencinin beklediği üniversite yerleştirme sonuçları açıklandı.

Üniversitelere yerleştirme sonuçları açıklandı. Adaylar yerleştirme sonuçlarını ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle öğrenebilecek.

MERKEZİ YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ TAMAMLANDI

ÖSYM'nin internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, yükseköğretime sınavsız geçiş hakkı bulunan adaylar ile 15 Mart 2015'de yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve 13-14-20-21 Haziran 2015 tarihlerinde yapılan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçlarına göre, adaylardan alınan tercihler doğrultusunda, 2015-ÖSYS yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemleri tamamlandı.

KİMLİK NUMARASI VE ŞİFREYLE ÖĞRENEBİLECEKLER

Adaylar yerleştirme sonuçlarını ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile öğrenebilecek. Yerleştirme sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

KAYIT TARİHLERİ

2015-ÖSYS merkezi yerleştirme sonuçları ile bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 3-7 Ağustos 2015'de ilgili üniversiteler tarafından yapılacak. Adayların kayıt için yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye, belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekiyor. Devlet üniversitelerinde isteyen öğrenciler için elektronik kayıtlar, 28 Temmuz-5 Ağustos 2015 tarihleri arasında yapılacak.

E-DEVLETTEN KAYIT İMKANI

Devlet yükseköğretim kurumları, dileyen öğrenciler için e-devlet kapısından kaydolma imkanı sunacak. Elektronik kayıt, öğrenci için zorunlu olmayıp isteğe bağlı olacak. Elektronik kaydı tercih etmeyen veya zorunlu nedenlerle elektronik kaydı yapılamayan öğrenciler, yerleştiği yükseköğretim kurumuna başvuracak. Elektronik kayıt işlemi, 2015-2016 öğretim dönemi için ÖSYM'den temin edilecek yerleşen verisi içerisindeki öğrencileri kapsayacak. ÖSYM yerleşen verisine YÖKSİS üzerinden erişilebilecek.

Yerleşen adaylar, e-devlet şifreleri ile https://www.turkiye.gov.tr adresine giriş yaparak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bölümünden kayıt işlemleri yapabilecekler.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Eğitim Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (33)

GÖREN ADAM:

Mardin üniversitesi, kaçak elektrik kullanma, vergi kaçırma,ve molotofçuluk bölümü :):):)

105
7
yanıtYanıtla
Nesibeeeeee:

Levke Avrupa üniversitesi Özel eğitim öğretmenliği :)şükürler olsunnn RABİMME

23
0
yanıtYanıtla
selam:

hayırlı ugurlu olsun

8
2
yanıtYanıtla
....:

Uni yi bitirdikten sonra gittiğiniz güne seveceksiniz gencliginiz gidecek

8
1
yanıtYanıtla
tekrar et:

turkiyeden kacin kurtulun

6
3
yanıtYanıtla
GERÇEKÇİ:

KAZANANLAR KALDIRIM MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNDEN SORUNSUZ BİR ŞEKİLDE MEZUN OLURSA LÜZUMSUZ İŞLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDE GÖREV ALACAK GÜNDE 3 DEFA YEMEKLERDEN SONRA BİR YUDUMDAN FAZLA OLMAMAK ŞARTIYLA DİPLOMALARININ SUYUNU İÇECEKLER FAZLA İÇMESİNLER HAZIMSIZLIK YAPAR KAZANAMAYANLAR DA HAYAL ÜNİVERSİTESİNİ TERCİH EDECEK HAYAL ÜNİVERSİTESİNİ TERCİH EDENLERE ÖMÜR BOYU YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA YAPMA KOLAYLIĞI SAĞLANACAK

8
0
yanıtYanıtla
Kırşehirli:

Hukuk gelmiş bana reis şaka lan şaka özel güvenlik ve koruma okuyacam açıköğretim önlisans :-D :-D

5
2
yanıtYanıtla
sevinmeyin:

Ah ah biz bitirdikde ne oldu issiz bi sekilde dolasiyoruz..artik muhendislerin puani bilr 215 220 lerde geziyor bir yigin issizlik ordusu geliyor

4
2
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

istanbul teknik üniversitesi inşaat mühendisliği

3
3
yanıtYanıtla
AdayMobil-ANDROID:

Darısı kpss'ye inş.

6
0
yanıtYanıtla
Tüm 33 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title