Haberler

Üniversite Öğrencilerine Tkdk Destekleri Anlatıldı

Üniversite öğrencilerine TKDK destekleri anlatıldı- Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Başkanı Nazlı: - "İyi hazırlanmış projelerin hepsi bizden geçiyor.

Üniversite öğrencilerine TKDK destekleri anlatıldı- Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Başkanı Nazlı: - "İyi hazırlanmış projelerin hepsi bizden geçiyor. Türkiye'de yatırım alanında en çok hibeyi kurumumuz veriyor" Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Başkanı Ali Recep Nazlı, Türkiye'de yatırım alanında en çok hibeyi kurumlarının verdiğini söyledi.Nazlı, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Akif Kansu toplantı salonundaki konferansta, TKDK'nın yatırımcılara verdiği destekleri anlattı.TKDK'nın tarım, havancılık, turizm, el sanatları, kültür balıkçılığı, yerel ürünler gibi pek çok alanda yatırım başvurularını desteklediğini aktaran Nazlı, şunları kaydetti: "Bizim 10 alt tedbirimiz var. Bir kısmı tarımı, bir kısmı da kırsal alanı ilgilendiriyor. Bir bir taraftan tarımı desteklerken diğer taraftan da tarım dışı, turizm, el sanatları gibi sektörlere de destek veriyoruz. Süt hayvancılığını destekliyoruz. Bununla ilgili kurulacak 120 başlık tesislere 1 milyon avroya kadar proje yapıyorsunuz, bunun yüzde 65 kadarını biz veriyoruz. Ayrıca her türlü gümrük vergisinden, harçtan, KDV ve öteki vergilerden muafsınız. Besicilik, tavukçuluk ve et hayvancılığıyla ilgili tesislere de yüzde 65 destek veriyoruz. Yatırımcılarımız, 1 milyon avroya kadar proje yapıp, yüzde 65'ini TKDK'dan alabilir. Bunlar üretimle alakalı desteklerimiz. Ayrıca işleme ve paketleme ile ilgili kısımlara da destek veriyoruz. Süt, et, meyve, sebze ve su ürünleri paketleme ve işleme tesislerine ciddi destek veriyoruz. Yatırımcımız, işlemeyle alakalı tesislere 3 milyon avroya kadar proje yapıp, yüzde 50'sini TKDK'dan alabilir."Nazlı, arıcılık, süs bitkileri, el sanatları, kültür balıkçılığı ve yerel ürünlerle ilgili yatırım projelerine de yüzde 50 destek verdiklerini belirtti.Kurumlarının turizm alanında da yapılan yatırımları desteklediğini ifade eden Nazlı, "Bu kapsamda 25 odalı butik otelleri, yeme içme tesislerini, restoranları, pastahaneleri, halı sahaları, hobi bahçelerini, yani kırsalda yapılabilecek tüm spor ve turizm aktivitelerini destekliyoruz" diye konuştu.Nazlı, yüzde 50 ila 65 hibe desteğinin verileceği çağrı döneminde başvuruların 12 Ocak'ta başlayacağını, 10 Şubat'ta sona ereceğini vurguladı. -Üniversite öğrencilerine TKDK destekleri anlatıldı-Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Başkanı Ali Recep Nazlı

Kaynak: AA / Güncel

Çukurova Üniversitesi Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot verir? Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot dağıtılacak? Survivor All Star'da talihsiz kaza! Nefise'nin sağlık durumu nasıl? Olay ne? ÇAYKUR İŞÇİ ALIMI 2024 NE ZAMAN? Çaykur işçi alımı başvuruları ne zaman? Başvuru şartları ne? #9749 KOTON HALKA ARZ | Koton halka arza açıldı mı? Koton katılım endeksine uygun mu? Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title