Haberler

Üniversite Öğrencilerinden 'Formasyon' Eylemi

Muş Alparslan Üniversitesi öğrencileri, Yükseköğretim Kurulu (YÖK)’nun bu yıl Türkiye geneli vermiş olduğu 15 bin pedagojik formasyon kontenjan kararını protesto etti.

Muş Alparslan Üniversitesi öğrencileri, Yükseköğretim Kurulu (YÖK)'nun bu yıl Türkiye geneli vermiş olduğu 15 bin pedagojik formasyon kontenjan kararını protesto etti.

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Kampusü önünde toplanan İslami İlimler Fakültesi ve Fen Edebiyat Fakültesi öğrencileri, YÖK'ün bu yıl 15 bin pedagojik formasyon kontenjan kararını protesto için bir araya geldi. Dövizler açarak sloganlar atan üniversite öğrencileri, formasyon kontenjanının yetersiz olduğunu ve çok sayıda öğrencinin mağdur olduğunu savundu. Yetkililere seslerini duyurmaya çalışan üniversite öğrencileri adına İslami İlimler Fakültesi Öğrencisi Fatma Öztürk, basın metnini okuyarak "Geçen yıl 40 bin kontenjan sayısından sonra bu yıl 15 bin gibi komik bir rakam bizi hayretler içinde bırakmış ve derinden üzmüştür. Zira 15 bin rakamı demek 4-5 yıl süren emeklerin boşa gitmesi, hayallerin suya düşmesi demektir. Yıllardır çözüme kavuşturulamayan bu durum, kangrene dönüşmeye yüz tutmuştur. Her yıl eğitim öğretim ile yap-boz gibi oynanmamakta ve daha da bataklığa saplanmaktadır. Buradan yetkililere sesleniyoruz! Hayallerimiz ile oynamanıza müsaade etmeyeceğiz" dedi.

Yetkililere seslerini duyurmak istediklerini kaydeden Öztürk, "Öğrencilerinin mağduriyetlerine çare olarak sunulan Ales ve lisans üstü gibi uygulamalarla adaletsizliğin ortadan kalkmayacağına inanıyoruz. Yetkilileri öğrencilerin sorunlarına köklü ve tatmin edici çözüm bulmaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

"BAŞBAKAN DAVUTOĞLU'NA SESİMİZİ DUYURMAK İSTİYORUZ"

AK Parti'nin seçim beyannamesini hatırlatan Öztürk, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na seslerini duyurmak istediklerini ve kontenjanların arttırılmasını ümit ettiklerinin altını çizdi. Adalet göz önüne alınarak bu sayının en azından geçen seneki kontenjan sayısına yükseltilmesini talep ettiklerini vurgulayan Öztürk, "Seçim beyannamesinde Başbakanımız 'formasyon ile ilgili bir sıkıntı varsa onu da çözeriz' ifadelerini kullanmıştı. Öncelikle Başbakan Ahmet Davutoğlu'na buradan sesimizi duyurmak istiyoruz. Üniversitemize pedagojik formasyon programından yararlanmak isteyen yaklaşık binden fazla son sınıf öğrencisi bulunurken, üniversitemize sadece 100 kişilik kontenjan tanınmıştır. Bu komik rakamlardan vazgeçilip kontenjanların artırılmasını talep ediyoruz" şeklinde konuştu.

Yapılan basın açıklamasından sonra öğrenciler olaysız dağıldı. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Davutoğlu Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title