Haberler

Üniversite Öğrencileri Alaçatı'da Step' Etkinliğinde Buluştu

Güncelleme:

İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencileri, İzmir Alaçatı'da bulunan Çağla Kubat Windsurf Academy'de "Temiz Enerji Temiz Toplum" adlı etkinlikte buluştu.

Sosyal sorumluluk alanında önemli bir proje olan STEP, ( Sürdürülebilir Temiz Enerji Platformu) üniversiteden ilköğretime, Türkiye'nin her bölgesindeki öğrencilerini temiz enerji konusunda bilinçlendirmeyi ve farkındalıklarının artırılmasını amaçlıyor. Projenin startı 27 Ekim 2013 Pazar günü, Alaçatı'da bulunan Çağla Kubat Windsurf Academy'de verildi.

Projenin ilk ayağ, İTÜ'den makine, metalurji gemi inşaat, tekstil mühendisliği ve ekonomi bölümlerde okuyan 10 kişilik ekip ile İzmir Suphi Koyuncuoğlu Anadolu Lisesi ve Şehit Onbaşı Ali Güner Yeşilbağ Ortaokulu'ndan 20 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Üniversite-Lise-İlköğretim öğrencilerinin bir araya geldiği etkinlite, rüzgar, güneş, jeotermal, hidroelektrik ve biokütle gibi yenilenebilir enerji kaynakları konusunda eğitimler verildi. Bu kapsamda yenilenebilir enerji kaynaklarının ne olduğu, nasıl kullanıldığı, bunlardan ne şekilde faydalanıldığı, Türkiye ve dünya çapında nerelerde kullanıldığı hakkında bilgi paylaşımında bulunuldu. Öğrenciler çevre temizliği ve düzenlenmesi konusunda bilinçlenmenin yanısıra STEP projesini temsil edecek dalga modelinin yapılmasına da katkı sundu. Akademi hocaları tarafından verilen eğitimin ardından sörf yapan minikler keyifli anlar yaşadı.

Sosyal bir sorumluluk projesi olan STEP hakkında bilgiler aktaran Proje Danışmanı Doç.Dr.Mustafa Kumral "Kurulduğu günden bu yana 240 yıldır ülkemizde ve dünyada bir çok önemli projeye öncülük eden İTÜ bu bağlamda öğrencisi ve öğretim üyesi ile birlikte yenilenebilir enerji projelerinin birer ürünü olan güneş arabası, güneş teknesi ve Türkiyenin hidrojenle çalışnan ilk teknesi olan MARTI gibi projelere imza atmıştır. Bütün bu projelerin sahibi olan İTÜ'nün 7 den 77'ye bütün nesillere böylesine sonsuz enerji kaynaklarının kullanımı konusunda bilinçlendirme çabası önemli bir değerdir ve önümüzdeki dönemde de benzer çalışmalarla devam edecektir.Böylesi bir projede üç nesil İTÜ'lü olan Çağla Kubat'a da katkı ve desteklerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum." dedi

İTÜ Makine Mühendisliği Mezunu Windsurf Academy sahibi Çağla Kubat ise projede yer almasının nedenini şöyle açıkladı. "Doğa dostu bir spor Windsurf yapıyorum doğayla iç içe büyüdüğüm için bu spor sayesinde doğanın sorunlarına da daha duyarlı yetiştirildim. O yüzden bu tür sproları ve aktiviteleri çocuklara daha iyi anlatabileceğimi düşünüyorum. Bu sayede doğa bilincini insanlara ulaştırmak istiyorum. Çocuklar, doğaya kendilerini daha yakın hissetsinler. İTÜ'lü öğrenciler bu konuya çok duyarlı bu anlamda sürekli proje üretiyorlar, gönüllü olarak çalışmaya çok açıklar. Bende bir İTÜ mezunu olarak proje de yer aldım. Bunu bütün üniversitelerimize yaymak istiyoruz." diye konuştu.

Proje koordinatörü İTÜ Makine Mühendisliği son sınıf öğrencisi Tuğrul Kara, "STEP projesinin ilk etkinliğinde sürdürülebilir enerji kaynaklarını çocuklara anlatmanın yanında çevre duyarlılığının öncelikle çöpüne sahip çıkmakla ve çevreye saygıyla başladığını temel alarak Alaçatı Çağla Kubat Windsurf Academy çevresinden çöpler toplandı. Pet şişe atıklarının kullanıldığı temsili bir DALGA MODELİ yapıldı. Burada amacımız hem çevreye duyarlı hem de sürdürülebilir enerji kaynakları hakkında bilinçli bir neslin yetişmesine katkı sağlamaktı; başlangıç için bunu sağladığımızı düşünüyorum." dedi.

Etkinlik, öğrencilere katılımcı sertifikalarının verilmesi ile sona erdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Alaçatı Türkiye İzmir Kubat Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title