Haberler

Üniversite Kontenjanları 22 Bin Artarak 800 Bine Çıktı

Güncelleme:

Yükseköğretim Kurulu, 2 milyona yakın kişinin merakla beklediği üniversite kontenjanlarını açıkladı. 778 bin olan kontenjan 800 bine yükseldi.

LYS'nin yapılması ve ardından tercih sürecinin başlamasına sayılı günler kala milyonlarca öğrencinin merakla beklediği kontenjanlar açıklandı. Geçen yıl 778 bin olarak açıklanan kontenjanlar, bu yıl 800 bine yükseldi.

ÖZEL YETENEĞE 25 BİN KONTENJAN

4 yıllık lisans programlarında 2014'te 414 bin 244 kontenjan ayrılmıştı, bu yıl 422 bin 305 kontenjana yer verildi. Bu kontenjanların 329 bin 478'i devlet, 79 bin 461'i vakıf, 13 bin 366'sı ise KKTC üniversitelerine ayrıldı. Önlisans programlarında kontenjan sayısı ise 364 binden 379 bine yükseltildi. Özel yetenek bölümlerine ise 25 bin 803 kontenjan verildi.

GELECEK GÜNLERDE YÖK AÇIKLAYACAK

Bu kontenjanların hangi bölümlere nasıl dağıtılacağı konusu ise gelecek günlerde YÖK tarafından açıklanacak.

AYRINTILI TANITIM OLACAK

Tercih kılavuzunda lisans programları ayrıntılı tanıtılacak. Üniversitelerde ve ilgili fakülte ve bölümlerdeki akademisyen sayıları verilecek. Hangi bölümde kaç profesör, kaç doçent, kaç öğretim görevlisi olduğu belirtilecek. Üniversitelerin laboratuvar, sosyal tesis, etkinlik imkanları sıralanacak. (Kaynak: Star)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Eğitim Güncel Haberler

500

Yorumlar (65)

HASAN TAHSİN:

BÜYÜK MÜJDEYE BAK!. .

41
1
yanıtYanıtla
ayiptir gunahtirMobil-ANDROID:

aldigin kisilere atama yapmadiktan sonra diplomali issizler ordusuna yenilerini istedigin kadar katabilirsin zaten. universitelerdeki egitim de egitim olsa bari. dinozorlar yuvasi olmuslar.

38
1
yanıtYanıtla
AlimobilWeb@haberler.com:

Üç üniversite bitirdim yine işsizi

24
1
yanıtYanıtla
Veteriner HekimmobilWeb@haberler.com:

2006 da üniversiteye gittiğimde 14 veteriner fakültesi vardi ama istihdam sorunuda var. Şuan 28 veteriner fakültesi var 32 ye cikariliyor. Ve artik asgari ücretle bile is bulmak hayal oldu. Avrupa da bir veteriner hekim yillik 80 bin dolar kazanırken biz 5 yillik fakülteyi bitirdikten sonra asgari ücretle is bulamiyoruz. Yaziklar olsun sizin eğitim sisteminize. Okul okumayip sanayide cirak olsaydim simdi evimde vardi arabamda. Bu hükümete hakkimi helal etmiyorum. Emegimin hakki sizin boynunuza. Obur tarafta size de size oy verip bizi yiyip bitirenlerden de davaci olacam

21
1
yanıtYanıtla
DAHA NE:

Öğrenci kontenjanı değil, iş kontenjanı istiyoruz.

14
3
yanıtYanıtla
Mutlu canMobil-IOS:

22 bin yeni işsiz geliyor

16
1
yanıtYanıtla
elazığ:

müjde müjde müjde işsiz üniversite sayisi artıyor. . .

15
2
yanıtYanıtla
dörtyolhatyy:

suriyeliler ıcın arttırılmıstır kontenjan basımıza bela eetııler surıyelılerii

14
1
yanıtYanıtla
ha ha ha çok sevindim:

Sayı artınca ne olacak. Artık üniversite mezunu olmak yeterli mi? Eskiden sayı azdı ve herkes üniversiteli olamıyordu ama olanlarda böyle boşta kalmıyordu. Zaten adam boşta kalacaksa niye 4 yıl okusun mantık mı bu?

15
0
yanıtYanıtla
Özel yetenek nedir?:

Suriyeli olmak da özel yetenek kapsamına giriyor mu?

14
1
yanıtYanıtla
Tüm 65 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title