Haberler

Unıma'dan Başkan Demircan'a "Türk Tiyatrosuna Hizmet Ödülü"

Uluslararası Kukla ve Gölge Oyunları Birliği (UNIMA) Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’a “Türk Tiyatrosuna Hizmet Ödülü” verildi.

Uluslararası Kukla ve Gölge Oyunları Birliği (UNIMA) Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'a "Türk Tiyatrosuna Hizmet Ödülü" verildi. Hacivat ve Karagöz resminin bulunduğu ödülü alan Başkan Demircan, "Hacivat ve Karagöz bize insan olmayı, bu topraklarda adam olmayı öğretiyor" dedi.

UNIMA Türkiye, Beyoğlu Gençlik Merkezi'nde "Geleneksel Türk Tiyatrosuna Hizmet Ödülleri" düzenledi. Törene Beyoğlu Belediye Başkanı Başkan Demircan'ın yanı sıra çok sayıda sanatsever katıldı. Şiir dinletisiyle başlayan tören, Kültür ve Turizm Bakanlığı Geleneksel Türk Tiyatrosu Sanatçısı Hakan Arısoy'un kukla gösterisi ile devam etti. Birbirinden farklı kukla gösterilerin sunulduğu ödül töreninde kukla sanatçısı Arısoy performansından dolayı katılımcılardan büyük alkış aldı. Kukla gösterisinin ardından Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'a Hacivat ve Karagöz resminin bulunduğu "Geleneksel Türk Tiyatrosuna Hizmet Ödülü" verildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü Okan İbiş'in elinden ödülünü alan Başkan Demircan, "Bana göre aldığım en anlamlı hediye" dedi.

Beyoğlu'nun kültür ve sanatın merkezi olduğunu, 11 yıldır da bu işin burada sürdürüldüğünü hatırlatan Başkan Demircan, kültür ve sanatın eğitimin bir parçası olduğu için bunlarla yakından ilgilenmeye çalıştığını; tiyatro yapmayan bir gencin de beden dilini kullanamadığını düşündüğünü dile getirdi.

"HACİVAT VE KARAGÖZ BİZE İNSAN OLMAYI, BU TOPRAKLARDA ADAM OLMAYI ÖĞRETİYOR"

Ortaoyunlarının geleneksel olduğunu söyleyen Başkan Demircan, "Hacivat ve Karagöz bize insan olmayı, bu topraklarda adam olmayı öğretiyor. Çünkü bunlar küçük küçük mizahlarda küçük küçük anlatımlarda bizi yönlendiriyor. Ama bunları yaparken de hiçbir zaman insanların inançlarına, dinlerine saldırmamayı da yine Karagöz'le Hacivat öğretiyor. Umarız dünyaya Türkiye'den, Beyoğlu'ndan vereceğimiz çok mesajlarımız vardır. Çünkü burada bütün dinler, diller bir arada yaşıyor. Burada cami de var, sinagogu da var, kilisesi de var. ve herkes oraya özgürce gidiyor ve kimse kimsenin kutsalıyla da uğraşmıyor. İşte Anadolu bu. Bizim kültürü belki de en iyi anlatanlardan biri Hacivat ve Karagöz" diye konuştu.

"Geleneksel Türk Tiyatrosuna Hizmet Ödülleri" etkinliğinde TRT İstanbul Radyosundaki ses sanatçısı Mustafa Doğan Dikmen, Araştırmacı - Yazar Nezaket Özdemir'de ödül alan isimler arasındaydı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

ahmet misbah demircan istanbul türkiye beyoğlu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title