Haberler

Unesco Temsilcisi Kothari, Dünyanın En Büyük Yeraltı Şehrinde İncelemelerde Bulundu

Dünyada belirlenen 22 bölge içerisinde Kapadokya Bölgesi'ni doğal ve hem de kültür miras listesine dahil eden UNESCO'nun temsilcilerinden Ashish Kothari, dünyanın en büyük yeraltı şehrinin bulunduğu Nevşehir Kalesi civarında incelemelerde bulundu.

Dünyada belirlenen 22 bölge içerisinde Kapadokya Bölgesi'ni doğal ve hem de kültür miras listesine dahil eden UNESCO'nun temsilcilerinden Ashish Kothari, dünyanın en büyük yeraltı şehrinin bulunduğu Nevşehir Kalesi civarında incelemelerde bulundu.

Kothari, bölgede sürdürülen temizlik çalışmalarına ilişkin Nevşehir Belediyesi yetkililerinden bilgiler alan Ashish Kothari, temizlik çalışmaları ile birlikte gün ışığına çıkartılan tarihi eserleri de sık, sık fotoğraflamayı ihmal etmedi. Nevşehir Müze Müdürü Murat Gülyaz'ın nezaretinde Kapadokya Bölgesi'nde son yıllarda 3 milyon tatilci ve turistin ziyaret ettiği Göreme, Uçhisar, Ürgüp, Avanos, Çavuşin, Mustafapaşa ile  Ortahisar Beldesi'ndeki kültürel değerleri ziyaret ederek bilgiler alan UNESCO temsilcilerinden Ashish Kothari, daha sonra temizlik çalışmaları Nevşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen dünyanın en büyük yeraltı kentinin bulunduğu alanda incelemelerde bulundu.

Yaklaşık 1 saat süre ile bölgede yürütülen çalışmalara ilişkin Belediye yetkililerinden bilgiler alan UNESCO'nun temsilcisi Ashish Kothari, 3'nücü derece Arkeolojik Sit Alanı olarak ilan edilen bölgedeki çalışmaların tamamlanmasıyla Kapadokya turizminin önemli bir ivme kazanabileceği düşüncesinde olduğunu söyledi. - Nevşehir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nevşehir Kalesi Kapadokya Unesco Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title