Haberler

Ünal Aysal: "Bu Borcu Biz Yapmadık"

Galatasaray Kulübü'nün mali yapısı hakkında açıklamalar yapan Eski Başkan Ünal Aysal, borç yükünün kendisi ve yönetiminden kaynaklanmadığını belirterek genel kurul üyelerine şu bilgileri verdi: "Değerli dostlarım Galatasaray genel kurulu en güvendiğim camiadır.

Galatasaray Kulübü'nün mali yapısı hakkında açıklamalar yapan Eski Başkan Ünal Aysal, borç yükünün kendisi ve yönetiminden kaynaklanmadığını belirterek genel kurul üyelerine şu bilgileri verdi:

"Değerli dostlarım Galatasaray genel kurulu en güvendiğim camiadır. Bugün Başkan'ın ve diğer konuşmacıların açıklamalarını dikkatlice izledim. Şimdi yiğidi öldürün hakkını verin. Gerçekler şöyle; 2001 senesi kulübü 44.2 milyon dolar borçla alan Mehmet Cansun, 2002'de 44.1 milyon dolar borçla Özhan Canaydın'a devretmiş. Özhan Canaydın ise 109 milyon dolar olarak Adnan Polat'a devretmiş. Adnan Polat ise bana 328 milyon dolar borçla devretti. Ünal Aysal Yönetimi olarak 81.4 milyon dolarlık faiz ve finansal borçları da devraldık. Yani toplamda 409.5 milyon dolarlık yükle devraldık kulübü."

"STAT GELİRİ ZATEN SATILMIŞ VE PARASI ALINIP YENMİŞ"

"Stat geliri zaten satılmış ve parası alınıp yenmiş. Ben stattan, locadan ve vıp koltuklardan hiç para almadım zaten satılmıştı ve parası yenmişti. Amatörde su topu hariç hiç başarı yoktu. Ben bir söz verdim ve başınızı önünüze eğdirmeyeceğim dedim ve sözümü tuttum.

"GALATASARAY'IN RİSKİ 76 MİLYON DOLARDIR"

25 Ekimde 409 milyon dolara devraldım 375 milyon dolar borçla devrettim. Galatasaray'ın riski 76 milyon dolardır. 4 senede hiç bir zaman önünüze gelip ağlamadım. Galatasaray'ın genel varlıkları riski fazlasıyla karşılayacak durumdadır. Büyük futbolcu transferleri yapıldı paralar yenildi deniyor. 2011-2013 arası Ali Dürüst ve Abdurrahim Albayrak'ın yönettiği futbol şubesi 106 milyon dolarla güzel bir takım kurdular. Mancini döneminde 38 milyon dolar transfere para verildi. Yabancı sınırlaması nedeniyle yabancı hocalar bizden genç Türk yıldız istediler ve biz de yardımcı olduk."

"BENİM İBRA EDİLİP EDİLMEMEK GİBİ BİR ENDİŞEM YOK"

"Ağlamadan sızlanmadan görevimi yerine getirdim. Benim ibra edilip edilmemek gibi bir endişem yok. Bunun burada konu olarak konuşulması Galatasaray Başkanı için rendice edicidir. Ben 2011 Mayısında kaçmadıysam 2014 Eylül'ünde hiç kaçmam. Bu borcu öyle konuşulduğu gibi biz yapmadık. Galatasaray'ın her zaman nakit zorluğu oldu, bu yönetimin de olacak. Çok sevdiğim kulübün önünü açmak için istifa ettim. İstifam zorluktan kaçış değildir."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Cansun Adnan Polat Galatasaray Ünal Aysal Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title