Haberler

Umut Oran Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı Seçildi

Güncelleme:

İsviçre'nin Cenevre kentinde Sosyalist Enternasyonal'in Birleşmiş Milletlerde geleneksel toplantılarına devam etti.

İsviçre'nin Cenevre kentinde Sosyalist Enternasyonal'in Birleşmiş Milletler'de (BM) geleneksel toplantılarına devam etti. CHP temsilcisi İstanbul Milletvekili Umut Oran oy çokluğu ile başkan yardımcısı seçildi.

Daha önce bu göreve yine CHP'den Deniz Baykal ve Kemal Kılıçdaroğlu da seçilmişti.

CHP, 1978'de Sosyalist Enternasyonal'e dönemin Genel Başkanı Bülent Ecevit zamanında üye olunmuştu. Sonra SHP'den Erdal İnönü de Genel Başkan yardımcılığı yaptı. Umut Oran bu görevden önce Sosyalist Enternasyonal'in Başkanlık Divanı'ndan sonraki en önemli organı olan Etik Komitesi'nin 15 üyesinden biriydi. Oran, Genel Başkan yardımcılığına seçildikten sonra şunları söyledi:

"Türkiye'nin özgürlük, demokrasi, sosyal, adalet yolundaki mücadelesi dünyadaki mücadelelerden bağımsız değildir. Başkan yardımcılığı görevini bu mücadelenin ortaklaştırılması yolundaki çabaları arttırmanın, sosyal demokrasi adına dünya ile birlikte yeni politikalar ve mücadele yöntemleri geliştirmenin bir aracı olarak kabul ediyorum. Beni bu onurlu göreve bizzat öneren Genel Başkanım Kemal Kılıçdaroğlu'na çok teşekkür ederim amacım bu görevi layıkıyla temsil etmektir."

CHP, Sosyalist Enternasyonal'e 1978 yılında Bülent Ecevit başkanlığında girdi. Enternasyonal de bugüne kadar SHP'den Erdal İnönü, CHP den Deniz Baykal ve Kemal Kılıçdaroğlu'ndan sonra Umut Oran 4. Türk olarak başkan yardımcılığına 13 Aralık 2014'de Cenevre'de Kemal Kılıçdaroğlu'nun yerine Konsey toplantısında oybirliğiyle 2 yıl için seçildi.

Sosyalist Enternasyonal'in Başkanlığını, İsmail Cem ile birlikte Türk-Yunan ilişkilerinin normalleşmesine önemli katkılarda bulunan eski Yunanistan Başbakanlarından Yorgo Papandreu yürütüyor. Dünya siyasetinin çok önemli partilerinin üye olduğu Sosyalist Enterasyonal'in gerçek ve onursal başkanlığını üstlenmiş isimler arasında Willy Brandt, İsveç eski başbakanı Olof Palme, Avusturya eski başbakanı Bruno Kreisky, Danimarka eski başbakanı Anke Jörgensen Neil Kinnock, Lionel Jospin, gibi önemli siyasetçiler bulunuyor. SE'nin Genel Sekreterliğini ise halen Şilili Luis Ayala yapıyor. - Cenevre

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Umut Oran İsviçre Cenevre Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title