Haberler

Umre İbadeti Kudüs'ten Başlayacak

Güncelleme:

Diyanet İşleri Başkanlığı, umre ibadetine Kudüs'ü de ekledi. Umre ibadeti için kutsal topraklara gitmek isteyenler ilk olarak Kudüs'ü ziyaret edecekler.

Diyanet İşleri Başkanlığı, umre ibadetine Kudüs'ü de ekledi. Umre ibadeti için kutsal topraklara gitmek isteyenler ilk olarak Kudüs'ü ziyaret edecekler.

UMRE İLK OLARAK MESCİD-İ AKSA'DAN BAŞLAYACAK

Vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine Diyanet İşleri Başkanlığı'nın umre hizmetleri için aldığı karara göre kutsal topraklara yapılacak ziyaretler, Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'dan başlayacak. Mescid-i Aksa'dan başlayan umre turları için kayıtlar 24 Şubat 2015 tarihinde başladı. İlk kafile 15 Nisan 2015 tarihinde İstanbul'dan hareket edecek. Vatandaşlar 3 gün Kudüs'te, 4 gün Medine'de ve 7 gün Mekke'de olmak üzere toplam 14 gün boyunca kutsal iklimin havasını soluyacaklar. Kayıt yaptırmak isteyenlerin 24 Şubat 2015 tarihinden itibaren il veya ilçe müftülüklerine müracaat etmeleri gerekiyor.

KUDÜS'TEKİ ÖNEMLİ MEKANLAR DA ZİYARET PROGRAMINA EKLEND İ

Kudüs programında Mescid-i Aksa başta olmak üzere Hz. İbrahim, Hz. İshak, Hz. Yakup'un kabirlerinin bulunduğu külliye, Hz. Davut'un kabri ile Selman-ı Farisi ve Rabiat'ül Adeviyye'nin kabirleri ziyaret edilecek. Kudüs'e yapılacak ziyaretlerde ayrıca Mahmudiye Camii, Hz. Ömer Mescidi gibi önemli kutsal mekanlar da ziyaret programına eklendi.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI GEÇEN SENE MÜJDEYİ VERMİŞTİ

27-28 Aralık 2014 tarihlerinde gerçekleştirilen 2014 Hac Değerlendirme Toplantısı'nda ziyarete ilişkin ilk müjdeyi veren Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, geçmişte Kudüs'ün umre programının bir parçası olduğunu, bugün de çalışmaların yürütüldüğünü ve yakın zamanda umre programına Kudüs'ün de ekleneceğini belirtmişti.

Osmanlı zamanında, umre ziyaretine çıkmak isteyenlerin ilk uğradıkları yer Kudüs'tü

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Kudüs Güncel Haberler

500

Yorumlar (12)

Mehmet Ali YurtMobil-ANDROID:

Bize ne dinden minden hepsi business olmuş, iş istiyoruz iş ve aş istiyoruz. Ülkemiz batıyor, gençler perişan, emekliler vatandaşlar aç

5
22
yanıtYanıtla
magnezyalı:

Allah razı olsun Mescidi Aksa Müslümanların ilk kıblesi Rabbim bizlerede nasip etsin.

15
1
yanıtYanıtla
muhammed dağdevirenMobil-ANDROID:

bu uygulama çok güzel ALLAH bize'de nasip etsin..!

16
0
yanıtYanıtla
UZMAN:

KUDÜS ŞU ANDA ''YAHUDİ TOPRAĞIDIR''. . . İSRAİL''DEN VİZE ALACAKSINIZ VE ÖYLE ZİYARET EDEBİLİRSİNİZ. . . AYRICA ORADA KONAKLAMA VE ZİYARETLER DAHİL YAPACAĞINIZ HER HARCAMA İSRAİL''E DÖVİZ GELİRİ OLARAK KALACAKTIR. . . TÜRK TURİSTLERİN ORAYA GİTMESİ İSRAİL LEHİNE BİR PROPAGANDA MALZEMESİ OLACAK. ''BAKIN İZ MÜSLÜMANLARLA ARAMIZ İYİ, SORUN ÇIKARAN FİLİSTİNLİLER''DEMEYE GETİRECEKLER. . . BİZİM DİYANETİ KİM YÖNETİYOR ACABA?BU NE AYMAZLIK. .

7
7
yanıtYanıtla
efecan:

çok güzel olmuş Allah görmek isteyen herkeze nasip etsin inşallah

12
1
yanıtYanıtla
sukurler olsun:

Ne ya ordada israilden mi izin alinacak yarin mekede onlardan mi sorulacak en kisa zamanda filistin ozgurlugune kavusmali ve tanilmali ondan sonra onlarsebeblensinler bunu butun muslumanlar baski yapip dunyada mediaya yayip bitsin artik bu çile yani ama iste gerçek nerde o muslumanlar??????

4
5
yanıtYanıtla
selim:

israili ekonomik olarak desteklemek lazim tabiki de

2
6
yanıtYanıtla
gülMobil-ANDROID:

çok güzel inş bize de görmek nasip olur

3
0
yanıtYanıtla
çok güzel ama ...:

Mescid-i Aksâ''yı ziyaret etmek çok güzel ama bundan İsrailin para kazanması hiç hoş değil, asgari sürede ziyaret edip hemen ayrılmak lazım. Ama her hal-ü kârda İsrail bundan yararlanır.

2
0
yanıtYanıtla
34:

kim düşündüyse allah razı olsun

2
0
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title