Haberler

Ümraniye ve Ataşehir İlçeleri Sınırları Tartışması

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Ümraniye ve Ataşehir ilçelerinin sınırlarına ilişkin yapılan düzenleme ile ilgili muhalefetin eleştirilerine cevap verdi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Ümraniye ve Ataşehir ilçelerinin sınırlarına ilişkin yapılan düzenleme ile ilgili muhalefetin eleştirilerine cevap verdi. Elitaş, 2008 yılında yapılan kanun tasarısının uygulayıcılar ve vergi mahkemeleri tarafından farklı bir şekilde yorumlandığını, 2008 yılındaki fiili durumu olgunlaştırabilmek ve hukuka aykırı bir şekilde karar vermiş mahkemelerin önündeki engeli kaldırmak için yeni Torba Yasa'ya ilgili maddenin ihdas edildiğini söyledi.

TBMM'de görüşmeleri devam eden Torba Yasa Tasarısı'na yapılan yeni madde ihdasına göre Ümraniye ve Ataşehir ilçelerinin sınırları O-4 ve E-80 Karayolu sınır olarak belirlendi. Yapılan yeni madde ihdasına tepki gösteren muhalefet milletvekilleri, Barbaros Mahallesi'nin Ümraniye ilçesine bağlanmak istenmesinin müteahhitlerin isteği olduğunu iddia etti. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "Hakkın, hukukun, adaletin yanında olmayarak, onları tamamen bir tarafa bırakarak, hakkı, hukuku, adaleti öteleyerek, rafa kaldırarak rant peşinde koşanların ekmeğine siz yağ sürüyorsunuz, değirmenle su taşıyorsunuz" diyerek muhalefet milletvekillerini eleştirdi.

2008 yılında çıkan Büyükşehir Kanunu ile Ataşehir ilçesinin kurulmasına karar verdiklerinin altını çizen Elitaş, ilçenin doğal sınırlarının O-4 ve E-80 karayollarının kestiği kısım olarak belirlendiğini söyledi. Tartışmalara konu olan bölgede vatandaşların Ataşehir Belediyesi'ne oy kullanmak için gitmediklerini, Ümraniye Belediye Başkanlığı seçimleri için oy kullanmaya gittiklerini ifade eden Elitaş, "2014 yılının Mayıs ayına kadar o bölgedeki arsa, araziler, o bölgedeki binalar emlak vergilerini Ümraniye Belediyesi'ne yatırdı. 2014 yılı seçimlerinde o bölgede yaşayan, ikamet eden insanlar Yüksek Seçim Kurulu tarafından Ümraniye Belediyesi'ne oy vermek üzere seçmen listesine kaydedildiler. Siz, bu çerçevede bir bakıyorsunuz Ataşehir Belediyesi vergi mahkemesine müracaat ediyor, 'Bizim doğal sınırlarımız tam olarak belirlenmemiştir, yasada bir sorun ortaya çıkmıştır. Bu sorunun düzenlenmesi ve şu bölgeler dahilinde olan, 'benim mahallelerimin uzantısı' diye ifade edilen kısımların emlak vergilerinin ve harçlarının bana yatırılması' diye dava ediyor. Her ne hikmetse, niye yapılıyorsa, vergi mahkemesi bu konuda Ataşehir Belediyesi'nin lehine, Ümraniye Belediyesi'nin aleyhine karar veriyor ve aynı şeyi Kadıköy Belediyesi'nin de yapma imkanı mevcut. Çünkü bu haritada 2008 yılında yapılan kanun gereğince Ataşehir Belediyesi'nin bir kısmı Kadıköy Belediyesi'ni ve Ümraniye Belediyesi'ni ilgilendiriyor. Bu süreçte ortaya çıkan durumda, Ümraniye Belediyesi'nin 2008 yılından bu tarafa yaptığı imar planları, izinleri, uygulama imar planları, topladığı vergiler, topladığı harçlar şu anda müthiş bir ihtilaf konusu haline gelecek. Bizim yaptığımız, 2008 yılındaki kanun tasarısından farklı bir şey değil. 2008 yılındaki yapılan kanun tasarısının uygulayıcılar tarafından, vergi mahkemeleri tarafından farklı bir şekilde yorumlanmasından dolayı, 2008 yılındaki fiili durumu, 2008 yılındaki net durumu daha net bir şekilde olgunlaştırabilmek ve hukuka aykırı bir şekilde karar vermiş mahkemelerin önündeki engeli kaldırmak için yapılan bir iştir" diye konuştu.

GÜNAH ÇIKARMA TARTIŞMASI

Konuşmasının başında çalışma saatlerine yönelik AK Parti grubunu eleştiren MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu'na da cevap veren Mustafa Elitaş, "Sayın Halaçoğlu geldi, konuşmasında dedi ki, 'AK Parti şöyle yaptı, böyle yaptı, onun için biz bu kanunu engelliyoruz.' Sayın Hocam, bu bir günah çıkarmadır. Siz kendi yüklerinizi, kendi sorumluluklarınızı başkasına pas etmek için farklı bir yöntem uyguluyorsunuz, bu da doğru bir şey değildir" diye konuştu.

Mustafa Elitaş'ın kullandığı "Bu bir günah çıkartmadır" ifadesine tepki gösteren Halaçoğlu, söz alarak çıktığı kürsüde Müslüman olduklarını belirtti. Halaçoğlu, "Biz günah falan çıkarmıyoruz, biz elhamdülillah Müslümanız. Ancak, Hristiyan olursanız siz çıkarırsınız. Biz elhamdülillah Müslümanız, günah çıkarmayız" dedi. AK Parti sıralarından gelen tepkiler üzerine Halaçoğlu, "Bizi Hristiyan yapıyor, elhamdülillah Müslümanız. Gerçekten ayıbı yapan kendi grup başkanvekiliniz" açıklamasında bulundu.

Tekrar söz alan Elitaş, kullandığı deyimi Halaçoğlu'nun iyi niyetli olmayan bir şekilde farklı bir noktaya taşıdığını söyledi. Elitaş, "Sayın Halaçoğlu, tövbe istiğfar etmek için bu konuşmaları yapıyorsun. Biz, hiç kimseyle dininin ne olduğunu konuşmayız, herkesin dini kendine. Senin dinin sana, benim dinim bana. Herkes her şeye inanmakta serbesttir. O anlamda hiç kimsenin hiç kimseyi sorgulaması da haksızdır" dedi.

Elitaş'a cevap veren Halaçoğlu, "Günah çıkardığımdan bahseden kişi ardından bana tövbe istiğfardan bahsetmeye başladı. Bakın tabirler kişilerin ne olduklarıyla alakalıdır. Bir Müslüman kişi vefat ederse 'toprağı bol olsun' denmez, 'Allah rahmet eylesin' denir. Bu, İslam'ın temel hukukunda yer alır ama siz bana günah çıkarmadan bahsediyorsanız, günah çıkarma Hristiyanların yaptıkları bir işlemdir. Günah çıkarma tabirini kullanamazsınız benim için. Ben elhamdülillah Müslümanım ve bu konuda da sizin inanıp inanmamanız beni hiç ilgilendirmez. Siz hangi dinden olursanız olun, o da beni ilgilendirmez ama ben elhamdülillah Müslümanım ve bana günah çıkarmadan söz edemezsiniz" şeklinde konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mustafa Elitaş Ak Parti Ataşehir Ümraniye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title