Haberler

Ümram Baradan'a Duygusal Anma

Dünyaca ünlü resim ve seramik sanatçısı Ümran Baradan, kendisinin başlattığı ancak sonucunu göremediği yarışmanın ödül töreninde ailesi ve sanatçı dostları tarafından anıldı.

İzmir'de 3 Mart'da hayata gözlerini yuman dünyaca ünlü resim ve seramik sanatçısı Ümran Baradan, kendisinin başlattığı ancak sonucunu göremediği yarışmanın ödül töreninde ailesi ve sanatçı dostları tarafından anıldı.

Uluslararası Kadınlar Dayanışma Derneği'nin düzenlediği 28'nci Ümran Baradan 'İçimizdeki Çocuk Resim Yarışması'nın ödül töreni Konak Belediyesi Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde yapıldı. Baradan'ın kamuoyuna duyurduğu ancak sonuçlarını göremediği yarışmayı Konak Belediyesi sonuçlandırdı. Törene Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, sanatçının eşi Baykal Çaygöz, Kızı Yasemin Baradan, Zuhal Yorgancıoğlu, Sancar Maruflu, Işılay Saygın, Engin Demir, Dr. Nazan Pedükçoşkun, arkadaşları ve adının verildiği Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri, sevenleri ve yakınları katıldı.

60 eserin katıldığı yarışmada 4 kategoride ödüle layık görülen 12 eserin sahibine plaket, Ümran Baradan'ın kitabı ve birincilere 3, ikincilere 2 ve üçüncülere de 1'er ata altını verildi.

YERİ DOLDURULAMAYACAK

Törende konuşan Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Ümran Baradan'ın, yeri doldurulamayacağını, kültür, sanat ve sosyal hayatın gelişimi için hayatı boyunca çabaladığını söyledi. Yaşamını İzmir'e adayan Baradan'ın önemli bir isim olduğunu belirten Tartan, 'O, hiçbir zaman sorumluluktan kaçmadı. Cumhuriyet değerlerine güçlü bir biçimde bağlı olan bir isimdi. Eğitime katkıları büyüktü. Sosyal kişiliği ve gönül zenginliği ile mutluydu. Çocuklar için yürüttüğü yarışma projesini vasiyeti üzerine Konak Belediyesi olarak devam ettireceğiz. O'nun, ülkesine sevgisi, alçak gönüllülüğü, vizyonu ve sanat hayatındaki başarıları yıllar boyu konuşulacaktır' edi.

Duygulandığı gözlenen Ümran Baradan'ın kızı Yasemin Dündar da konuşmasıyla annesinin adına yapılan mükemmel bir organizasyonu hazırlayanlara teşekkür ederek, 'Umarım bu güzellikler katlanarak devam eder. Yarışmada dereceye girenleri kutluyorum' diye konuştu.

Anma töreninde, Ümran Baradan'ın sosyal kişiliği ve sanatının anlatıldığı 'Sanata Işık Tutanlar' adlı kısa film gösterimi ayakta alkışlandı. Yakınları ve dostları, ünlü sanatçı ile yaşadıkları anılarını anlattı. Modacı Zuhal Yorgancıoğlu, vasiyeti üzerine tabutunun üzerine koyduğu beyaz tülün öyküsünü anlatırken gözyaşlarını tutamadı. Ablası Nermin Civan, kardeşinin dürüst, çalışkan ve yardımsever olduğunu, seyahat etmeyi çok sevdiğini anlatarak, 'O üretmeden duramazdı. Hastalığının tedavisi sırasında 'Daha yapacak çok işim var' diyerek kendisini yaşama motive ediyordu? dedi.

Ümran Baradan Güzelsanatlar Lisesi öğrencileri Baradan için özel hazırlanan repertuarla mini konser verdi. Öğrencilerin hazırladığı 'Seramik ve Çini'ye Can verenler' sergisi de büyük ilgi gördü.

Yarışmada ilköğretim birinci kategoride Ceren Hacı Süleyman, ilköğretim ikinci kategoride Zeynep Çakır, Lise'de Arif Yıldız, 18 yaş üstünte ise İnci Karakaş birinci oldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title