Haberler

Ümit Özdağ: Kurultaya Gelin Oyunu Bozun

Mhp Genel Başkan adayı Ümit Özdağ, 19 Haziran'da yapılacak olan kurultaya delegeleri çağırarak " MHP'nin üst kurul delegelerini de salona davet ediyorum: Oyuna gelmeyin salona gelin.

Mhp Genel Başkan adayı Ümit Özdağ, 19 Haziran'da yapılacak olan kurultaya delegeleri çağırarak " MHP'nin üst kurul delegelerini de salona davet ediyorum: Oyuna gelmeyin salona gelin. Büyük kurultaya katılın diyorum. MHP, kongresini yaptığı andan itibaren sarayın başkanlık ve özerklik oyunları bozulacak. Bundan dolayı kurultaya gelin oyunu bozun diyorum" dedi.

SORU ÖNERGESİNİ KÜRSÜDEN OKUDU

MHP Genel Başkan adayı ve Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, verdiği soru önergeleri ve yasa tekliflerini partisi kabul etmediği için TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'a hazırladığı soru önergesini okudu. Ümit Özdağ, "TBMM kurulduğu 23 Nisan'dan itibaren ilk kez böyle bir şey oluyor. Bir milletvekili yasa teklifi, soru önergesi veremiyor. Vermiş olduğu teklifler grup tarafından alınmıyor. Anayasa ve içtüzükten kaynaklanan haklarım bana kullandırılmıyor. Seçmenlerim bana yapmakla yükümlü olduğum çalışmaları gerçekleştiremiyor. AKP'ye sormam gereken soruları gerçekleştiremiyorum. Bundan böyle yasa teklifleri ve soru önergelerini kamuoyuyla buradan paylaşacağım" diye konuştu.

Ümit Özdağ, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'a 13 Mayıs'ta Şırnak'ın Çukurca ilçesinin Çığlı köyünde Türk savaş helikopterinin uçaksavar füzesiyle düşürülmesine ilişkin hazırladığı soru önergesini kürsüden okudu. Ümit Özdağ, şu soruları Milli Savunma Bakanlığına yöneltti: "Helikopteri düşüren füzeyi kullanması için yabancı bir istihbarat servisi PKK'lı teröristlere eğitim verildiği bilgisi bakanlığa ulaşmış mıdır? Bu bilgi ulaşmış ise Güneydoğu Anadolu'daki birlikler ve helikopter birlikleriyle paylaşılmış mıdır? Isı güdümlü bu füzeye karşı ne gibi koruyucu, karşı koyma sistemleri vardır? Yayınlanan görüntülerde helikopterin kendisini korumak için herhangi bir girişimde bulunmadığı görülüyor, neden? Helikopterin pilotlarının ikaz dahi edilmediği yönünde bilgiler geliyor, doğru mu? PKK'nın elinde bu füzeden kaç adet bulunmaktadır?"

"DIŞ POLİTİKADA YENİ BİR AÇILIM"

Basın açıklamasından sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ümit Özdağ, RUsya'yla mektup yazılmasına ilişkin "Herhalde dış politikada yeni bir açılım geliştirmeye çalışıyorlar" dedi.

"MHP, KONGRESİNİ YAPTIĞI ANDAN İTİBAREN SARAYIN BAŞKANIK VE ÖZERKLİK OYUNLARI BOZULACAK"

Özdağ, MHP Genel Merkezinin 19 Haziran'daki kurultayı tanımayacakları açıklamasını yenilediklerinin anımsatılması üzerine şöyle konuştu: "19 Haziran'da salonda olacağım. MHP'nin üst kurul delegelerini de salona davet ediyorum: Oyuna gelmeyin salona gelin. Büyük kurultaya katılın diyorum. Demeye devam edeceğim. AKP hükümeti ve Erdoğan Türkiye'yi erken genel seçime hazırlıyorlar. 29 Mayıs'ta İstanbul'un fethi adı altında düzenlenen tören aslından erken genel seçim kampanyasının ilk adımıydı. AKP teşkilatlarının da tabanda nasıl çalışmaya başladıklarını biliyoruz. Bunu açıklama konusunda karar almalarını engelleyen tek husus MHP'nin kurultayının yapılmama ihtimali. Yapılmayacağını öğrendikleri an erken genel seçim tarihlerini açıklayacaklar. Tüm ülküdaşlara sesleniyorum: AKP'nin bu oyununa gelmeyin. Ülke ve parti ayaklarınızın altından kayıyor. Gelin MHP ve Türkiye'nin tarihine, kaderine sahip çıkın diyorum. Gelin Türkiye'nin başkanlık sistemine geçmesini engelleyin. İmralı' da Öcalan'la yapılan pazarlığın başkanlık rejimi ile birlikte hayata geçirilmesini engelleyin. Çünkü MHP, kongresini yaptığı andan itibaren sarayın başkanlık ve özerklik oyunları bozulacak. Bundan dolayı kurultaya gelin oyunu bozun diyorum."

"10 TEMMUZ'DAKİ KURULTAYA GİDECEĞİM"

Ümit Özdağ, delegelerin bir büyük bir bölümünün 19 Haziran'da kurultayda olacaklarını vurgulayarak şunları söyledi: "Ve Genel Merkezin istediğinden daha fazla tüzük değişikliği için oy çıkacak. O zaman ne diyecekler çok merak ediyorum. Kongre yapılacak. Yapılması gereken şey kongreden kaçmamak ve 19'unda orada olmaktır. Ben 10 Temmuz'da gideceğim kurultaya. Üst kurul delegelerinin tamamı da 10 Temmuz'da orada olacak. Orada bir araya geleceğiz. Kişisel görüşüm 10 Temmuz'da Ankara'da ikinci kez bir araya gelmektir. Ayrıca 19'undan kurultay gerekli görürse tekrar 10 Temmuz için ayrıca bir karar alabilir." - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ümit Özdağ Gaziantep Türkiye Mhp Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title