Haberler

Uluslararası Üniversiteli Kadınlar Federasyonu Genel Kurulu

Sonuç bildirisinde, kız çocukları ve kadınların şiddetten uzak tutulması amacıyla hükümetlere, toplumsal cinsiyet eşitliğine vurgu yapan kampanyalar düzenleme çağrısında bulunuldu

Uluslararası Üniversiteli Kadınlar Federasyonu (IFUW) 31. Genel Kurulu sona erdi.

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği'nden (TÜKD) yapılan yazılı açıklamaya göre, 16 Ağustos'ta Has Üniversitesi'nde başlayan genel kurulun sonuç bidirisi yayınlandı.

"Kadına yönelik şiddet", "çocuk gelinler" ve "ensest" başlıklarının ele alındığı bildiride, kız çocukları ve kadınların şiddetten uzak tutulması amacıyla hükümetlere, toplumsal cinsiyet eşitliğine vurgu yapan kampanyalar düzenleme çağrısında bulunuldu.

Aile içi şiddetin her türünü tanıma konusunda yetkili kurumlara yardımcı olacak araştırmaları desteklemeleri için hükümetlere ve özel kurumlara da çağrı yapılan bildiride, bunun bir insan hakkı ihlali olduğuna ilişkin vurguyu içeren insan hakları eğitiminin okul programlarına alınması konusunda çaba gösterilmesine karar verildi.

Genç kızların, onlara zarar veren geleneklerden, kültürel ve dini ritüellerden korunması konusunda yetkili kurumlara görev düştüğü belirtilen bildiride, kız çocuklarının insan haklarını korumak amacıyla çocuk yaşta evliliklerin sonuçları hakkında aileleri bilinçlendirme ve "çocuk gelinler" sorununun daha görünür kılınması için çalışmaların yoğunlaştırılması kararlaştırıldı.

Bildiride, devletlerin ensesti bir aile içi şiddet suçu olarak kabul etmeleri için çabaların yoğunlaştırılması gerektiği ifade edildi. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title