Haberler

Uluslararası Turizm Borsası Fuarı'nda Türkiye İlgi Odağı Oldu

İtalya'nın ekonomi başkenti Milano'da 35 yıldır düzenlenen Uluslararası Turizm Borsası (BİT) Fuarı'nda Türkiye standı ilgi odağı oldu.

İtalya'nın ekonomi başkenti Milano'da 35 yıldır düzenlenen Uluslararası Turizm Borsası (BİT) Fuarı'nda Türkiye standı ilgi odağı oldu. 250 metrekarelik stand alanında ülkenin çeşitli turizm merkezlerinden 21 temsilci üç gün süresince tanıtım yaparak, 2000 katılımcı firma arasından sıyrılıp, fuarı ziyarete gelen 70 bin sektör temsilcisine ulaşarak 2015'te daha çok turisti Türkiye'ye'ye getirebilmenin yollarını aradı.

Uluslararası alanda sektörün en önemli fuarlarından biri olan Milano BİT Fuarı'nda, Türkiye'nin Roma Büyükelçiliği Kültür ve Turizm Ateşesi Zeynep Selvi, fuar çerçevesinde Türkiye standının en çok ilgi toplayan standlardan biri olduğunu belirterek, "Genel değerlendirmemiz çok olumlu. 21 tane tur operatörümüz ve destinasyonumuz ile birlikte katıldık. Hepsinin görüşleri oldukça olumlu" dedi.

Türkiye'nin turizm sektöründe 2014 yılını çok başarılı tamamladığının altını çizen Selvi, "37 milyon turistle dünya sıralamasındaki yerimizi koruduk. Yüzde 5.54'lük artışla en büyük artışı sağlayan ülkeyiz şu anda. Bu trendin 2015 yılında da devam edeceğini düşünüyoruz" diye konuştu.

Aralık ayında İtalya'dan gelen turist oranında da yüzde 17 artış sağlandığını dile getiren Zeynep Selvi, "Her nekadar hava biraz olumsuz gibi görünse de bizim rakamlarımıza yansıyan bir şey yok. Her zaman söylüyoruz; Türkiye güvenli bir destinasyon. Bütün Avrupa şehirlerinde olduğu gibi münferit olaylar olabilir ama gayet güvenli bir destinasyon Türkiye. Rakamlar da bunu gösteriyor. Herhangi bir azalma ya da kopuş yaşamıyoruz" dedi.

Konukların özel el dokuması Türk Bayrağı işlemeli fularlarla karşılandığı ve leblebi ikramında bulunulduğu Yeşilırmak Kalkınma Birliği standı adına konuşan Amasya İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Kaya, amaçlarının Kapadokya turlarının Karadeniz'e açılımını sağlamak olduğunu dile getirdi ve "Fuardan çok memnun kaldık. Önemli bağlantılar gerçekleştirdik" dedi.

Erciyes Master Planı çerçevesinde yeralan Kayseri Kayak Merkezi'nin tanıntımını gerçekleştiren Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Uzmanı Mustafa Eren ise "Orta Anadolu Kalkınma Ajansı olarak, bölgemizin hem turistik hem de kültürel değerlerinin tanıtımı bizim öncelikli hedeflerimizden bir tanesi. Kayseri'deki Erciyes Dağı sadece Kayseri için değil, aynı zamanda Türkiye için de önemli bir turistik değer taşımakta. Özellikle son bir kaç yıl içerisinde Erciyes Master Planı çerçevesinde yapılan yatırımlarla sadece Türkiye'nin değil Dünya'nın çok önemli kayak merkezlerinden biri olma yolunda emin adımlarla ilerlemekte" diye konuştu.

Fuarın beklediklerinden daha iyi geçtiğini dile getiren Eren, Erciyes'in Kapadokya ile birlikte değerlendirilmesi yönünde olumlu girişimlerde bulunulduğunu belitti, "En önemli sloganımız, kültür kayağı. İnsanların Kapadokya'yı görebileceği ve Erciyes'de kayak yapabileceği paket programlar üzerinde çalışmaktayız. Tüm bunlar gerçekleştiğinde Erciyes de bölgenin önemli kayak ve turizm merkezlerinden biri olacaktır" dedi. - Milano

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Erciyes Türkiye İtalya Milano Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title