Haberler

Uluslararası Spor Hukuku Sempozyumu Yapıldı

Sporda şike ve doping konusunda uzman akademisyenler ve hukukçuların katıldığı Uluslararası Spor Hukuku Sempozyumu bugün yapıldı.

Sporda şike ve doping konusunda uzman akademisyenler ve hukukçuların katıldığı Uluslararası Spor Hukuku Sempozyumu bugün yapıldı.

İstanbul Aydın Üniversitesinde düzenlenen sempozyuma Prof. Dr. Erol Ulusoy, Alman Profesör Götz Schulze ve avukat İsmail Altay katıldı.

Şikenin ticaret hukukuna uygulandığı zaman haksız rekabet oluşturduğundan hiç şüphe olmadığını belirten Prof. Dr. Erol Ulusoy, "Haksız rekabetin en önemli sonuçlarından birisi de uğranılan zararın tazminidir. Şike sebebiyle bir maddi zararımız olacak. Maddi zararımızın tek sebebi doğrudan şike olmalıdır. Uğradığımız zararın tazmini için şikenin sorumlusu olan kişiye tazminat davası açabiliriz" dedi.

Alman Profesör Götz Schulze ise Alman hukukunda oyunculara ve hakemlere rüşvet teklif edilmesinin ceza hükmü taşımadığını ifade ederek, "Şikenin son olarak çıkış noktası dopingle mümkündür. İlki doping maddeleriyle illegal olarak ticaret yapmak, ikincisi de doping maddesi vesilesiyle spor müsabakasından bir dolandırıcılık ortaya çıkarmak. Şikenin sonucu olarak söyleyebileceklerim; spora olan inandırıcılık azalmaktadır. Bu, uzun vadeye yayıldığı takdirde seyircinin ilgisinin azalması, devletin bu anlamda katkısını ve desteğini azaltması sonucu ortaya çıkabilir" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

İsmail Altay İstanbul ulusoy Aydın Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title