Haberler

Uluslararası Kongre Turizmi Fuarı Imex Frankfurt'ta Açıldı

Uluslararası Kongre Turizmi Fuarı IMEX, Almanya'nın Frankfurt kentinde kapılarını açtı.

Uluslararası Kongre Turizmi Fuarı IMEX, Almanya'nın Frankfurt kentinde kapılarını açtı.

Bu yıl 13'üncüsü düzenlenen fuara Türkiye 400 metrekarelik bir alanda katılıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Frankfurt Kültür Ataşeliği ile İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu tarafından organize edilen Türkiye standında 50 firma bulunuyor.

Fuarda Türkiye'yi kongre ve toplantı turizmi konularında Türk Hava Yolları (THY), İstanbul, Antalya, İzmir ve Ankara kongre büroları temsil ediyor. Bürolar, fuarda Türkiye'nin kongreler için sunulan imkanlarını ve destinasyonlarını uluslararası ziyaretçilere sunuyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Dr. Cengiz Aydın ve Türkiye'nin Frankfurt Başkonsolosluğu Kültür Ataşesi Osman Şahin, Türkiye standını ziyaret ederek katılımcı firmalarla görüştü.

Burada AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Aydın, Türkiye'nin turizmde 2023 hedefleri kapsamında 50 milyon turist ve 50 milyar dolar gelir hedeflediğini söyledi. Türkiye'nin fuara 13. kez katıldığını aktaran Aydın, Almanya pazarının Türkiye için lokomotif konumda bulunduğuna dikkati çekti. Türk turizminin özellikle son 15 yıldır çok ciddi bir ivme kazandığını dile getiren Aydın, şunları kaydetti:

"Geçen yıl 37 milyon turist ülkemizi ziyaret etti. Bu anlamda Almanya pazarı bizim için önemli bir pazar. 5 milyonun üzerinde Alman vatandaşı turist ağırlıyoruz ülkemizde. Bunlar tabii daha çok deniz, kum, güneş noktasında bir ziyaret oluyor. Biz de turizmde sürdürülebilirliği sağlamak için özellikle sağlık, doğa, alışveriş ve kongre turizmi şeklinde alternatif turizm türlerine büyük önem veriyoruz. Bu anlamda IMEX fuarı çok önemli bir fuar."

IMEX fuarı, 21 Mayıs'a kadar kapılarını profesyonel ziyaretçilere açık tutacak. Üç gün boyunca Türkiye standında Türk mutfağından seçme lezzetler, Türk kahvesi, Türk çayı ve simit yabancı konuklara ikram edilecek.

Ayrıca, fuar süresince Türkiye standında bir ebru sanatçısı tarafından hazırlanan eserler ziyaretçilere hediye edilecek. Fuarın ikinci gününde ise saat 17.00'de başlayacak resepsiyon kapsamında "Benyonca" müzik grubu" ziyaretçilere canlı performans sunacak.

Online randevu sisteminin bulunduğu fuarda bire bir görüşmeler yapılacak. Türkiye standına grup sunumları için gelecek davetlilere Türkiye'nin kongre olanaklarını tanıtan bir sunum yapılacak.

Kaynak: AA / Güncel

Cengiz Aydın Frankfurt Almanya Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title