Haberler

Uluslararası Holokost Anma Günü'nün 70.yılında Ölenler Anıldı

İkinci Dünya Savaşı yıllarında Auschwitz-Birkenau Alman Nazi Toplama ve İmha Kampı’nda ölenler 70. yıl dönümünde Polonya’nın Auschwitz kasabasında düzenlenen törenle anıldı.

İkinci Dünya Savaşı yıllarında Auschwitz-Birkenau Alman Nazi Toplama ve İmha Kampı'nda ölenler 70. yıl dönümünde Polonya'nın Auschwitz kasabasında düzenlenen törenle anıldı. Törene Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da katıldı.

Türkiye'yi temsilen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun yer aldığı anma töreninde hayatını kaybeden 1 milyondan fazla kişi Polonya'nın Auschwitz kasabasında düzenlenen törenle anıldı. Törene, o dönemde çocuk olan ve hayatta kalmayı başaran kişilerin yanı sıra Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck ve Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande da katıldı. Küçük yaşlarda kampta kalmış ve o dönemden sağ kurtulmayı başaran Halina Birenbaum, "Annemin hayali olan zalimlerin yok olmasını görme umuduyla yaşadım" dedi. Şu an 81 yaşında olan ve kamplarda uzun süre kalan Paula Lebovics ise kendisini şefkatle saran Rus askerini hala unutamadığını belirterek, "Onlar bizim kurtarıcılarımızdı" dedi.

2. Dünya Savaşı sırasında Nazi Partisi tarafından kurulan toplama kamplarında hayatını kaybeden insanlar için her yıl Holokost Anma Günü düzenleniyor. 1940'lı yıllarda kurulan Nazi kamplarında çoğunluğu Yahudi olan 10 milyon civarında insan hayatını kaybetmişti. Almanya'nın Rusya'ya karşı savaşı kaybetmesi sonrasında Nazi Kampları yıkılmış ve kamplarda bulunan insanlar serbest bırakılmıştı. - VARŞOVA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Mevlüt Çavuşoğlu Auschwitz Türkiye Polonya Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title