Haberler

Uluslararası Halkla İlişkiler Uzmanı Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın Açıklaması

Türkiye’nin önemli uluslararası ilişkiler uzmanlarından Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın, katıldığı televizyon programında, Ankara’daki terör saldırısı ve Rusya kriziyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin önemli uluslararası ilişkiler uzmanlarından Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın, katıldığı televizyon programında, Ankara'daki terör saldırısı ve Rusya kriziyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

TGRT Haber'de dün akşam yayınlanan Konuşacak Çok Şey Var programında konu Ankara'daki patlamaydı. 28 kişinin hayatını kaybettiği ve 61 kişinin yaralandığı saldırının tüm detaylarının konuşulduğu programda Gülden Kalecik'in konukları Özyeğin Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın ve Bilgesam Ortadoğu Uzmanı Ali Semin oldu.

Saldırıyla ve Rusya kriziyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Caşın, Türkiye'nin etrafında Türkiye aleyhine oluşmuş büyük bir ittifakın olduğunu iddia etti. Suriye sınırındaki mülteci kriziyle de Türkiye'nin elini kolunu bağlamanın amaçlandığını ifade eden Caşın, Türkmenleri vuran Rusya'nın da savaş suçu işlediğini söyledi. Caşın sözlerinin arasında Kremlin'e de sert uyarılarda bulundu.

Türkiye'nin hemen altında mülteci krizinin devam ettiğini belirten Caşın, "Rus Hava Kuvvetleri, Suriye Ordusu ve Hizbullah ile beraber. Bu işin içerisinde bir de Hizbullah ile İran var. Demek ki büyük güçlerin aleni olarak desteklediği Rusya, Suriye, Irak, İran ittifakının içerisinde -ki bunun içerisinde Irak'taki uzantılar da var- işbirlikçi olan DHKP-C ve PKK'nın olduğunu biliyoruz. Mülteci krizinin en büyük amaçlarından birisi de Türk ekonomisini baltalamak. Çünkü yeni mülteci krizinin 500-600 bin hatta bir milyon olacağı düşünülüyor. Böylece Esad yönetimi Türkiye'ye taşıyamayacağı bir yükle baş başa bırakıp hem Suriye'ye karşı olası bir operasyondan caydırmak, hem de Türkiye'yi korkutmayı planlıyor. Dikkat ederseniz Rusya Dış İşleri Bakanı dün bir açıklama yaptı: 'Türkiye kara operasyonu yaparsa bu hukuka uygun olmaz'. İyi de sizin hukuka uygun olmadığınız ortada. Güvenlik konseyi kararı olmadan oraya IŞİD'i vuracağım diye geldiniz, patır patır Türkmenleri ve sivilleri vuruyorsunuz. Bu Birleşmiş Milletler'e rapor edildi, Birleşmiş Milletler de 'ispatı halinde Rusya savaş suçu işliyordur' dedi. Türkiye bombardımana devam ediyor. Bu mevzileri vuracaktır. Ancak başbakanın verdiği mesaj önemli. Rusya'ya 'PYD'yi kullanmayın' diye son mesajını vermiştir. Türkiye bundan sonra Rusya'yı rahatsız edecektir. Ben buradan bütün dünyada ve Türkiye'de Rusya'yı bilen birisi olarak söylüyorum. Baltık'tan Kamçatka'ya kadar Rusya'nın canını yakarız. Ben kimseyi tehdit etmiyorum ama bizim canımızı yakanı yakarız. Yani Rusya bu gün bizden özür diledi, başsağlığı diledi ama biz nasıl Moskova'da saldırılar olduğunda Rus halkının ve devletinin yanında olduysak, biz komşumuz Rusya'nın yanımızda olmasını isteriz. Sözde değil bu, çok önemli" diye konuştu.

"SALDIRININ ZAMANLAMASI MANİDAR"

Saldırıda çok önemli bir zamanlama olduğunu ifade eden Caşın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sayın başbakan Suriye konusunda Brüksel'e gidecekti. Sayın Cumhurbaşkanımız da Azerbaycan'da çok önemli anlaşmalar yapacaktı. Dikkat ederseniz hemen bu olayların akabinde sayın başbakanımız Azerbaycan'a gidip sayın Aliyev ile bir anlaşma imzaladığında çok önemli bir şey oldu. Can kardeşimiz Azerbaycan'ın petrol platformu yakıldı. Acaba 60 gün süren bu yangını kim çıkarttı. Bazı Rus istihbarat elemanlarının Suriye'de sabotörleri yetiştirdiklerini biliyoruz. Bunların bazılarının Türkiye'ye sızdıklarından da haberimiz var. Dolayısıyla biz Rusya ile beraber bu coğrafyada yaşayacağız. Ben buradan Ruslara, büyükelçinin söylediğini söyleyeyim, 'Bizim evimize taş atmayın. Taş atana da taş atarız'. Sayın Putin ve Kremlin'e buradan sesleniyorum, Türk milletinin sabrı tükeniyor." - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mesut Hakkı Caşın Türkiye Rusya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title